NAPAD NA MATURANTE

Pulska policija traga za sudionicima masovne tučnjave, gradonačelnik se ispričao Riječanima

Tučnjavu je na društvenim mrežama komentirao pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji se ispričao gradonačelniku Rijeke, riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima

Pulski gradonacelnik Filip Zoričić

 Dusko Marusic/Cropix

Pulska policija traga za sudionicima masovne tučnjave u kojoj je rano u subotu na pulskoj Rivi lakše ozlijeđena jedna osoba, a po neslužbenim podacima radilo se o sukobu tridesetak pulskih i riječkih mladića među kojima su bili maturanti.

Dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Riva, policija je dobila u subotu oko 1,30 sati, a utvrdila je da je sukobu više osoba prethodila svađa.

Nitko od sudionika na mjestu tučnjave nije zatražio liječničku pomoć, ali je naknadno jedan 18-godišnjak pomoć zatražio u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Nataša Rogić iz Istarske policije rekla je da policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti tog slučaja, pregledavaju snimke video nadzora i poduzimaju mjere na pronalasku počinitelja.

Pulski gradonačelnik ispričao se riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima

Policija obavlja razgovore s osobama koje imaju saznanja o tom događaju, no dosad još nitko od sudionika tučnjave nije priveden.

U tučnjavi je prema neslužbenim podacima sudjelovalo dvadesetak pulskih i 11 riječkih mladića, a po pisanju riječkih medija među njima su bili maturanti riječke Elektrotehničke škole koji su na tri dana doputovali u Pulu proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Tučnjavu je na društvenim mrežama komentirao pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji se ispričao gradonačelniku Rijeke, riječkoj Elektrotehničkoj školi, djeci i roditeljima te od policije očekuje da privede huligane.

"Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci. Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati, u gradu u kojem je svatko dobrodošao", objavio je Zoričić.

Najavio je da će idući tjedan sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo kako se takve stvari više ne bi događale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:22