IZBORI U SPLITU

Puljku nedostaje jedan glas za većinu u Gradskom vijeću: ‘Ponudit ćemo suradnju Mostu i SDP-u‘

‘Neće biti nikakve podjele plijena‘, uvjerava Puljak

Ivica Puljak

 Paun Paunovic/Cropix

U prvom krugu splitskih izbora Ivica Puljak dobio je značajno više glasova od HDZ-ovog Zorana Đogaša. Puljak je u HTV-ovom Dnevniku kazao kako vjeruje da će građani Splita ponoviti njegov uspjeh, te da će u drugom krugu potvrditi njegovu pobjedu.

Puljak je naglasio kako je siguran da će građani Splita potvrditi smjer, kojim je Split išao proteklih deset mjeseci.

Puljku nedostaje jedan glas za većinu u Gradskom vijeću. Puljak je istaknuo kako će razgovarati s Mostom, ali i s SDP-om.

- Ponudit ćemo suradnju jednima i drugima. Ono što je sada prednost jest da se zna kako će ta suradnja izgledati, a to je prvenstveno borba za javni interes. Borba za red u gradu Splitu, borba za razvojne projekte grada Splita. Neće biti nikakve podjele plijena. Vjerujem da je kolegama u Gradskom vijeću interes grada Splita, te da će podržati da budemo u projektnoj suradnji i da tako imao jednu vrlo stabilnu većinu i da ćemo moći realizirati sve ono što smo obećali građanima Splita, poručio je Ivica Puljak.

Rekao je kako je u prošlom sazivu Gradskoga vijeća Most predlagao slične projekte, kao i većina ostalih zastupnika.Tako da njihova stajališta nisu suprotna njegovima što se tiče projekata.

U interesu grada Splita

- Stvari u kojima se ne slažemo, a naravno da ih ima, jer bi inače bili ista politička opcija, razgovarat ćemo o njima u jednom duhu suradnje, a ono što se dogovorimo podržat ćemo u Gradskom vijeću. Nadam se da će i ostali vijećnici prihvatiti one projekte, koji su u interesu za grad Split, naglasio je Puljak.

SDP je Puljak izbacio iz koalicije u prošlom sazivu. Što se promijenilo da je SDP ponovno poželjan partner?

Puljak je rekao kako je SDP vidio kako se vodila vlast u proteklih deset mjeseci. Javni natječaji su bili raspisani za sva radna mjesta, te se uvodi red.

- Ako oni prihvate to, kao prvi, odnosno nulti uvjet suradnje, onda nema razloga da ne nastavimo razgovore, te da surađujemo na različitim projektima, dodao je.

Poražavajuće mala izlaznost

Jučer je na izborima bila poražavajuće mala izlaznost, niti 32 posto. Puljak je istaknuo da velika većina birača, koja je podržava dosadašnji rad je izašla na izbore.

- Ali oni drugi, očito nisu uspjeli motivirati svoje birače da izađu na izbore. No, mislim da su građani Splita odlučili kakav grad žele, poručio je Puljak.

Naglasio je kako očekuje da u drugom krugu izbora kampanja bude pristojna, te da se razgovara o projektima i modelima suradnje.

- Neka kandidat HDZ-a predloži što on želi i kakve modele želi predstaviti građanima. Mi ćemo prezentirati što mi želimo, a to su red, rad, projekti za dobrobit grada, to su javni interesi, javni natječaji i razvojni projekti za grad Split, kazao je.

Puljak je kazao kako će građani Splita odlučiti tko će voditi grad, te se on nada da će biti i veća izlaznost u drugom krugu izbora.

Puljak je istaknuo kako vjeruje da više neće biti afera, te da će građani Splita odlučiti kakav oni grad žele. Nada se da više neće biti prljave kampanje.

Puljak je dodao kako je ambiciozan čovjek, stoga je građanima mogao obećati preporod i renesansu.

- Sljedeće tri godine bit će renesansa grada Splita, zaključio je Puljak za HTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:54