SVE ZBOG MAJE ĐEREK

Puljkova vijećnica podnijela ostavku u Gradskom vijeću: ‘Došlo je do razilaženja u mišljenjima...‘

‘Nisam se složila s Odlukom o ustrojstvu gradske uprave Splita, svojevoljno sam napustila vijećnicu u trenutku glasovanja‘

Ana Dorotić Čaljkušić

 Duje Klaric/Cropix

Vijećnica Centra Ana Dorotić Čaljkušić podnijela je ostavku u splitskom Gradskom vijeću, a istupila je i iz vladajuće stranke, piše Slobodna Dalmacija.

Da nešto nije u redu, postalo je jasno kada je Dorotić Čaljkušić napustila sjednicu Gradskog vijeća tijekom glasovanja o odluci kojom će Ivica Puljak nekadašnji Upravni odjel za gradsku imovinu ukinuti i rascjepati na dva nova odjela - Upravni odjel za imovinsko-pravne poslove i Upravni odjel za stanovanje i poslovne prostore.

Ti odjeli preuzeli bi službenike koji su na dan stupanja te odluke na snagu zatečeni na radu. Postavlja se pitanje gdje bi se onda vratila Maja Đerek, u slučaju da Službenički sud donese presudu u njenu korist i vrati je na njeno radno mjesto, koje po novom, više neće postojati.

Svoju ostavku za "Slobodnu" je komentirala Dorotić Čaljkušić, koja navodi da je razlog njenog odlaska razilaženje u mišljenjima vezano za jednu točku dnevnog reda.

- Na 27. sjednici Gradskog vijeća došlo je do razilaženja u mišljenjima vezano za jednu točku dnevnog reda. Naime, nisam se složila s Odlukom o ustrojstvu gradske uprave Splita, svojevoljno sam napustila vijećnicu u trenutku glasovanja i nakon razgovora i dogovora s gradonačelnikom, odlučila sam dati ostavku - objasnila nam je.

- Ponosna sam na svoj dosadašnji rad u Gradskom vijeću. Obavljala sam funkciju gradske vijećnice časno i odgovorno i uvijek u javnom interesu.

Svojim kolegama i kolegicama želim puno sreće, hrabrosti i uspjeha u daljnjem radu i borbi za dobrobit Splita i svih građanki i građana - dodala je.

Unatoč njenom odlasku sa sjednice, odluka o preustroju prošla je jer na sjednici tada nije bio ni Zoran Đogaš, nezavisni gradski vijećnik s liste HDZ-a. Počelo se tada šuškati da je njen odlazak sa sjednice Puljku komentirao i nezavisni vijećnik Damir Barbir, kojeg smo zvali da nam prokomentira te navode.

-To nema nikakve veze, ne bih to uopće komentirao - kratko nam je rekao Barbir.

Sada nam ostaje pitanje tko će zamijeniti Anu Dorotić Čaljkušić, koja je na poziciju gradske vijećnice došla kao zamjena Nataliji Tafri Bazini, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:00