Buduća suradnja

Puljak se sastao s Mostom i SDP-om: ‘Nismo pričali o tome tko će na čelo Gradskog vijeća‘

Split bi novo vodstvo trebao potvrditi prije blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

Na fotografiji: Ivica Puljak.
 

 Josko Ponos/Cropix

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je u utorak Hini da se tijekom popodneva sastao s vodstvima gradskog SDP-a i Mosta, s kojima je razgovarao o budućoj suradnju i Gradskom vijeću.

Sastanci su, kaže, prošli u vrlo konstruktivnoj atmosferi, razgovarali su o tome kako će funkcionirati u budućnost. Dodao je i kako bi se uskoro trebali ponovno sastati i donijeti konkretne zaključke te potom konstruirati Gradsko vijeće i započeti s radom.

"Nismo pričali o tome tko će biti na čelu Gradskog vijeća već smo okvirno razgovarali o modalitetima suradnje. Sastanci su bili konstruktivni i očekujem da će se u takvom duhu i nastaviti. Ponovno ćemo se sastati krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. Ovoga petka ćemo ja i moji zamjenici preuzeti dužnost", rekao je Puljak.

Ivica Puljak je u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora za gradonačelnika Splita, održanog u nedjelju, 10. srpnja, osvojio 27.496 glasova, a njegov protukandidat nestranački kandidat HDZ- a i HSS-a Zoran Đogaš 13.243 glasa.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća mora biti održana u roku od 30 dana od objave službenih rezultata, pa bi po tome Split trebao potvrditi novo vodstvo prije blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 03:03