TREBA UVESTI REDA

Puljak: ‘Opožarena garaža na Pujankama bila je uzurpirana i bez sigurnosnih standarda‘

Kad sve garaže budu pod nadzorom i pod upravljanjem Grad Splita, ovakvi incidenti, nadam se, više se neće događati, dodao je

Ivica Puljak

 Davor Pongracic/CROPIX

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je kako je garaža u splitskoj četvrti Pujanka, u kojoj je u noći na petak izbio požar, bila uzurpirana od dijela stanara i nije imala osnovne sigurnosne standarde.

"Ta je garaža bila uzurpirana od jednog dijela stanara i nije bila pod upravljanjem Grada Splita te nažalost nije imala osnovne sigurnosne standarde - videokamere i rampu", izjavio je Puljak novinarima.

Naime, deset motocikala i sedam osobnih automobila zahvaćeno je velikim požarom pola sata prije ponoći na splitskim Pujankama, a u policiji se doznaje kako je, prema prvim i neslužbenim informacijama, u potpunosti izgorjelo šest motocikala i tri osobna vozila. Požar je gašen pola sata nakon ponoći.

Na novinarsku opasku kako su na Pujankama naplaćivana parking mjesta bez dozvole i potrebnih dokumenata, Puljak je najavio uvođenje reda u sustav garaža te nedostatak i neuređenost parking mjesta naveo kao jedan od najvećih komunalnih problema u Splitu.

"Kad sve garaže budu pod nadzorom i pod upravljanjem Grad Splita, ovakvi incidenti, nadam se, više se neće događati", rekao je Puljak.

Najavio je kako će se standardi uređenja i nadzora garaža raditi po modelu razvijenijih zemalja, a to "nešto košta", podsjetivši da je mještanima četvrti Sućidar već dogovoren način upravljanja garažom i čuvanjem automobila, što će se dodatno plaćati.

Na tvrdnje novinara da Splićani kroz poreze sustavno svaki mjesec plaćaju kako bi imali određene usluge, uz poziv da ispita zašto bi dodatno plaćali garaže, Puljak je odgovorio kako "u životu ništa nije besplatno i sve što imamo netko plaća na neki način - ili građani kroz porez, ili građani dodatno".

Na primjeru Sućidara, ustvrdio je, vidi se kako su građani svjesni da standardi upravljanja garažama i čuvanje automobila koštaju.

Napomenuo je kako se mještani te četvrti nisu odmah složili s dodatnim plaćanjem za garažu, "ali kad smo im objasnili što želimo postići, oni su se složili".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2022 17:00