NESUGLASICE NA STRANU

Puljak Milanoviću oprostio što mu je ženu nazvao narikačom: ‘Pustimo to... Idemo pobijediti HDZ!‘

Mi smo uvijek zagovarali pobjedu nad HDZ-om i u dvojbi ili HDZ ili Hrvatska odabirali Hrvatsku, rekao je

Ivica Puljak

 Tom Dubravec/Cropix

Najavu predsjednika RH Zorana Milanovića da će na predstojećim parlamentarnim izborima biti SDP-ov kandidat za premijera šaljem u petak predvečer komentirao je i predsjednik stranke Centar te gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

- Mi smo uvijek zagovarali pobjedu nad HDZ-om i u dvojbi ili HDZ ili Hrvatska odabirali Hrvatsku. Ovaj potez to će učiniti mogućim. Ostvarit će pobjedu nad HDZ-om i mi želimo biti dio te priče. Sve ostale stvari ćemo dogovarati s partnerima - stoji u njegovu priopćenju.

Puljak je ranije u petak na konferenciji za medije koju je održao na Rivi rekao da pozdravlja Milanovićev potez, a odgovorio je i na pitanje hoće li na koaliciju utjecati Milanovićeve izjave o narikačama upućenima političarkama iz koalicije kojoj i Puljak pripada.

- Najvažnije je pobijediti HDZ i da ostavimo nesuglasice sa strane. I dalje smo za opciju široke koalicije. Sad je drugačija utakmica. Ovih dana ćemo razgovarati s Milanovićem i SDP-om - izjavio je, a prenosi Slobodna Dalmacija.

O predizbornim križaljkama i uključivanju Radničke fronte, Možemo i MOST-a samo je kratko rekao kako će se razgovarati idućih dana.

- S MOST-om smo u prvom mandatu našeg upravljanja Splitom bili u suradnji. Dobri ljudi i dobra suradnja. Hrvatsku su uništili klijentelizam i način vladanja HDZ-a. Sad postoji mogućnost da se u Hrvatsku uvede red - odgovorio je Puljak na pitanje kako će mu koalicijski partneri gledati na izjave kojima je u prošlosti izjednačavao SDP i HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:58