ZORAN ĐOGAŠ

‘Puljak laže i obmanjuje kako bi prikrio nesposobnost, no to će završiti u drugom izbornom krugu‘

Ne govori istinu i kad kaže da je nakon dolaska na vlast zatekao Grad u teškoj financijskoj situaciji i s golemim minusom, dodao je

Zoran Đogaš

 Josko Ponos/CROPIX

Nestranački kandidat HDZ-a za splitskoga gradonačelnika Zoran Đogaš optužio je u ponedjeljak protukandidata iz stranke Centra Ivicu Puljka da se služi lažima i obmanama i tako, kako je rekao, krije svoju kroničnu nesposobnost.

Po Đogaševim riječima, Puljak ne govori istinu kad kaže da je nakon dolaska na vlast zatekao Grad u teškoj financijskoj situaciji i s golemim minusom.

"Puljak je preuzeo Grad Split u lipnju 2021. s 57 milijuna kuna na računu, a ostavio ga je 8. travnja 2022. u minusu od 18 milijuna kuna. To začuđuje svakog normalnog i ta Puljkova kronična nesposobnost završit će u drugom izbornom krugu", istaknuo je Đogaš.

Po njegovim riječima, Puljak laže i kad govori da je on počeo projekt domaćinstva Splita za Europske igre 2027.

"Odluka o kandidaturi je već trebala biti donesena, ali je raspad Gradskog vijeća sve prolongirao", istaknuo je Đogaš i dodao da Puljak govori o europskim olimpijskim igrama, ali takvo što ne postoji, što govori o Puljkovu nepoznavanju stvari.

Đogaš smatra kako Puljak ne govori istinu i kad najavljuje da će projekt uređenja Žnjana pričekati da završi sezona jer se ljudi kupaju na toj plaži. Po njegovim riječima, nitko ne vjeruje Puljkovim obećanjima jer on u godinu dana "nije ništa napravio glede Žnjana".

Đogaš je ocijenio glupošću Puljkovu izjavu da se kao lokacija kompostane razmatra i Karepovac.

"Karepovac nije i ne može biti opcija za kompostanu te postoji isplanirani projekt kompostane u Kaštel Štafiliću", poručio je Đogaš.

Skandaloznim je ocijenio izjave Puljkova pročelnika, ne spominjući mu ime, da su poduzetnici, građani i arhitekti krivi što je na čekanju 1700 građevinskih dozvola.

Na upit kako komentira zaustavljanje proizvodnje u splitskom Brodogradilištu, što se, kako je rekao novinar, nikad dosad nije dogodilo, Đogaš je odgovorio kako tu informaciju još nema, ali je očekivao da će se to dogoditi.

"To nije u ingerenciji Grada, ali mora se pokazati socijalna osjetljivost prema radnicima", poručio je Đogaš.

Kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Tomislav Šuta objasnio je kako bi Grad mogao potpisati ugovor o "prolongaciji duga splitskog škvera".

Šuta je za Hinu rekao da je Grad u predstečajnoj nagodbi vjerovnik koji je prijavio tražbine od pet milijuna kuna. Tražbine se odnose na komunalne naknade i taj će iznos rasti svaki mjesec jer će stizati računi za njihovo plaćanje, rekao je Šuta, koji smatra da bi Grad iz svojeg proračuna mogao jednokratno pomoći radnicima Brodogradilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:55