LJETO NAS NAPUŠTA

PRVI DAN JESENI DONOSI NAM TMURNE DANE Danas i sutra u većini Hrvatske oblaci donose pljuskove s grmljavinom

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - U većini krajeva pretežno ili djelomice sunčano te suho, pri čemu se više oblaka očekuje na zapadu zemlje, a već tijekom dana kiše i pljuskova s grmljavinom bit će na sjevernom Jadranu, stoji u prognozi za srijedu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Uz jače naoblačenje navečer i u noći, mjestimice intenzivnija kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se i na srednjem Jadranu te u gorskim predjelima. Vjetar na kopnu slab, a navečer će zapuhati umjeren i ponegdje jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo, navečer na sjevernom dijelu u okretanju na buru.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, u Dalmaciji i do 28 stupnjeva Celzijusa.

Sutra nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu gdje može biti i izraženijih pljuskova te grmljavinskog nevremena. Najmanje se kiše očekuje na istoku zemlje. Na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u zapadnim područjima s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 na kopne te između 19 i 24°C na obali i otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:12