OTAC IZ SL. BRODA

‘Proveo sam vlastitu istragu i otkrio tko mi je pretukao sina. Trebam samo dodatnu potvrdu...‘

"Težak je osjećaj da smo prepušteni sami sebi. U policiji su nas lijepo primili, bili su korektni i profesionalni, ali rezultata nema"

Screenshot PlusPortal

 PlusPortal

Sinu nije lako, ne spava dobro, na mjestu ozljede i dalje osjeća bolove, nije mu svejedno, velika je to trauma, i fizička i psihička. U školu ga puštamo dozirano jer se ne može potpuno koncentrirati na nastavu, rekao nam je otac 16-godišnjeg Brođanina koji je bio žrtva uličnog napada u Slavonskom Brodu u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine. Dječak se s prijateljima vraćao kući kada su ih presreli neki njima nepoznati stariji mladići stariji od 20 godina. Jedan od njih mu je prišao i udario ga nogom u trbuh, a nakon što je 16-godišnjak pao na pločnik, još ga je nekoliko puta udario nogom, pa tako i u predjelu glave i lica.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA NAPADA

- Najteže su ozljede u usnoj šupljini, koju su mu morali šivati. Dobio je deset šavova i tek je nekidan počeo jesti krutu hranu, ali ta ga ozljeda i dalje prilično boli - istaknuo je otac, koji je, kako kaže, 15 dana čekao informacije iz policije o tome jesu li napadači na njegova sina privedeni, a kada ih nije dobio, odlučio je s javnosti podijeliti ono što je sam otkrio, provodeći vlastitu istragu koja je trajala sve to vrijeme. Puna dva tjedna očajni otac obilazio je Slavonski Brod u potrazi za istinom.

- Mi smo već 31. prosinca otišli na mjesto događaja i tada sam vidio da jedna kuća u neposrednoj blizini ima nadzornu kameru. Zamolili smo vlasnike da nam dopuste da pregledamo snimke, pa smo otkrili i sam trenutak napada, odnosno sve što se događalo. Tu smo snimku predali policiji 2. siječnja i od tada nemamo nikakvu povratnu informaciju o tome jesu li otkrili počinitelja. Ja sam u međuvremenu ‘prevrnuo‘ Slavonski Brod, obišao više od 60 adresa i našao još sedam nadzornih kamera koje sam pregledao. Na nekima je taj dan već bio izbrisan, ali na nekima sam našao dodatne dokaze koji su mi pomogli da otkrijem ime i prezime počinitelja, odnosno onoga za kojeg sumnjam da je pretukao mojeg sina. Znam tko je on, ali sam odlučio u javnosti objaviti snimke do kojih sam došao i zamoliti sugrađane da mi se jave ako ga poznaju kako bih imao dodatnu potvrdu da je riječ o istoj osobi. Neću, naravno, nikoga dovoditi u nezgodnu situaciju, samo molim da mi se jave, kako bih bio siguran da je to ta osoba, koju planiram prijaviti policiji - govori nam ovaj Brođanin, koji u očaju nije želio ništa prepustiti slučaju, nego je sam pokrenuo istragu iako po struci nije policajac ili kriminalist.

- Težak je osjećaj da smo prepušteni sami sebi. U policiji su nas lijepo primili, bili su korektni i profesionalni, ali rezultata nema. Ja sam uzeo stvar u svoje ruke da im pomognem jer mislim da nam je cilj isti, a to je da se počinitelj pronađe i da sudski odgovara za to što je učinio - istaknuo je naš sugovornik. Kaže da njegov sin nije konfliktna osoba, riječ je o mladom sportašu i glazbeniku, koji k tomu napadače i ne poznaje. Ni njemu ni sinu nije poznato zašto su ga napali. Premlaćivanju je, pak, prethodio prolazak tamnozelenog Audija A3 ili A6 koji je pokraj 16-godišnjaka i njegovih prijatelja projurio velikom brzinom, pa su neki morali skočiti u stranu. Nakon toga djeca su se razdvojila, svatko je otišao u smjeru svoje kuće, a 16-godišnjaku su ubrzo zatim prišla dva starija mladića, od kojih ga je jedan počeo tući.

- Ni on ne zna zašto su ga napali niti poznaje napadače. Mi smo sretni što je naše dijete živo, a sve ovo što sada radimo je da ukažemo na ovakve probleme i da se to više nikome ne dogodi. Krivci moraju biti kažnjeni! Ne dozvolimo da sutra neko drugo dijete bude napadnuto zato što nismo ništa napravili - poručio je otac tinejdžera. Iz PU brodsko-posavske izvijestili su da provode kriminalističko istraživanje o tom događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:54