NE ODUSTAJU OD SVOJIH ZAHTJEVA

PROSVJED U SAVSKOJ Branitelj prekinuo štrajk glađu: 'Mi nismo militanti, a ovo nije Majdan'

Zagreb, 301014.Jedanaestog dana prosvjeda, nekoliko stotina hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja, koji vec danima prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja na Savskoj cesti, krenulo je put Hrvatskog sabora.Nakon sto su u Saboru odbili sudjelovanje na Okruglom stolu, vratili su se pred Ministarstvo u Savskoj.Na fotografiji: branitelji pri povratku u Ilici.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB Hrvatski branitelj Branko Škrtić koji je prije 10 dana počeo štrajk glađu u šatoru hrvatskih branitelja koji već 25 dana prosvjeduju ispred resornog Ministarstva u Savskoj 66, tražeći, uz ostalo, ostavke ministra Predraga Matića, zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, prekinuo je u četvrtak štrajk glađu.

Rekao je kako je to učinio da bi spriječio ostale branitelje i 100-postotne vojne invalide Domovinskog rata da mu se priključe jer su, naglasio je, bili isprovocirani jučerašnjom saborskom raspravom o braniteljskom prosvjedu.

Branko Škrtić iz Karlovca, prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade, koji je s nekolicinom branitelja štrajkao glađu, na današnjoj konferenciji za novinare odbio je tvrdnje nekih političara i medija da je politički instruiran i manipuliran. Osvrnuvši se na zlonamjerne tvrdnje i ocjene braniteljskog prosvjeda rekao je da hrvatski branitelji - prosvjednici nisu militanti i da ovo nije Majdan.

Škrtić je poručio da branitelji i dalje traži ostavke ministra Matića, a negativno je ocijenio i odnos premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića prema hrvatskim braniteljima.

Marko Todorov / CROPIX / Marko Todorov / CROPIX


Foto: Marko Todorov/CROPIX

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih vojnih ratnih invalida (HRVI) Domovinskog rata 1. skupine, Đuro Glogoški, rekao je da su hrvatski vojni invalidi - prosvjednici jučer primili brojne pozive najtežih hrvatskih ratnih invalida koji su željeli početi štrajk glađu.

Glogoški im je poručio da ostanu u svojim kućama i da čuvaju zdravlje.

Naglasio je da prosvjednici ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici i dalje odlučno traže ostavke ministra Matića i suradnika i da tu nema nikakvog "nagodbenjaštva".

Novinarima je pokazao brojne poruke potpore prosvjedu iz cijele Hrvatske i ponovio svoju poruku najtežim invalidima Domovinskog rata - da ostanu u svojim domovima.

Hrvatski branitelji, ratni invalidi također prosvjeduju zbog odnosa prema Domovinskom ratu, i, kako kažu, pokušaja da se izjednače žrtve i agresori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:22