OBOŽAVA ŠLJIVE

Proslavila se ulizivanjem Plenkoviću, ide po novi mandat i ima ‘revolucionarnu‘ ideju. Podijelila ju je s traktora

Zmaić je po struci strojarska tehničarka, ima završenu srednju školu, a u Saboru mjesečno prima 2117 eura neto

Ankica Zmaić

 Screenshot Facebook/

Ankicu Zmaić, saborsku zastupnicu HDZ-a iz Vrpolja, šira javnost najbolje pamti po istupu u Saboru iz veljače prošle godine. Naime, iako zastupnicama i zastupnicima HDZ-a nije strano javno izražavati golemu ljubav koju osjećaju prema stranačkom šefu, titula najdirljivije ljubavne poruke aktualnom premijeru ipak ide u ruke Ankice Zmaić.

- Poštovani predsjedniče Vlade, svi mi znamo - i lijevi i desni - koja su postignuća i uspjesi ove Vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima - započela je Zmaić svoju odu stranačkom šefu.

- Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave... - divila se Plenkoviću zastupnica Zmaić tijekom oporbenog zahtjeva za opoziv premijeru.

Sada se Ankica ponovno aktivirala u predizbornoj kampanji, a poziv biračima odaslala je s traktora.

- Kao dugogodišnja općinska načelnica s puno iskustva u lokalnoj samoupravi, ali i kao žena i majka zalagat ću se za demografsku obnovu i jačanje obitelji, za ostanak mladih u Hrvatskoj i da mi žene za svako naše rođeno dijete ostvarimo godinu dana mirovinskog staža.

Izađite na izbore i glasajte za one koji su spremni. Birajte Listu broj 7. Birajte stabilnost, birajte Hrvatsku demokratsku zajednicu! - poručuje na Facebooku Zmaić.

Inače, Zmaić, uz svoju funkciju u Saboru, obnaša i funkciju načelnice Općine Vrpolje. Na službenim stranicama općine stoji, između ostalog, kako je Ankica Zmaić "svojim trudom i zalaganjem uvelike utjecala na razvoj cijele Općine, a uz mnoge planove koje još ima ne sumnjamo da će se taj razvoj nastaviti i dalje."

Zmaić je po struci strojarska tehničarka, ima završenu srednju školu, a u Saboru mjesečno prima 2117 eura neto. U imovinskoj kartici upisala je i više nekretnina, kuću s okućnicom te nekoliko oranica koje glase na njenog supruga. Posjeduje i tri automobila i traktor (upisano na supruga) te dvije štednje po 19,120 te 2000 eura.

No, najzanimljivije dio imovinske kartice svakako je onaj dio koji se tiče podataka o obavezama. Tamo je upisala sljedeću napomenu:

image

Napomena u imovinskoj kartici Ankice Zmaić

Saborski mandat Ankice Zmaić počeo je u srpnju 2020. godine, a svojedobno je viralan postao i Facebook post s predizborne kampanje kada je ustvrdila da je "dijete poljoprivrede" te da svoj "duševni mir" pronalazi "u šljivama"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:25