PROPALO LJETOVANJE

Pronađen Nijemac koji je nestao na Hvaru: Tražio ga je i HGSS, iza svega stoji nevjerojatna priča!

Sve je krenulo od obiteljske svađe, a onda je supruga prijavila da je muškarac nestao

Tvrdni dolac

 Privatni album

Da je ljubav istovremeno predivna i prokleta, manje-više znamo svi, ali da je ponekad toliko “prokleta” da jedna od “zaljubljenih” strana zbog svađe i privremenih nesuglasica ostavi sve, upropasti ljetovanje i vrati se u zemlju odakle je došla, u ovom slučaju Njemačku, ipak je malo previše, piše Slobodna Dalmacija.

Da stvar bude gora, zbog njegova “nestanka” druga “zaljubljena” strana, u ovom slučaju ženska, kad je vidjela da je njezina “ljubav” nestala, pokupila je stvari, dvoje djece i vratila se o svojem poslu u Njemačku, odakle je prijavila nestanak svoga “voljenoga”.

Priča za film, a ne samo za novinske stupce, odigrala se na Hvaru, odnosno u uvali Tvrdni dolac, na južnoj strani otoka Hvara, udaljenoj samo desetak minuta od mjesta Gdinja.

Dakle, u pitoresknoj uvali Tvrdni dolac odvijala se drama koja će, nadamo se, na kraju dobro završiti, da će se njih dvoje u Njemačkoj pomiriti, izljubiti i izgrliti i zaboraviti na sve ono ružno što im se događalo na “nezaboravnom” ljetovanju.

Poziv domaćinu

Priča ide ovako.

Na ljetovanju su bili on, u dobi od 42 godine, ona (nismo uspjeli doznati koliko godina ima) i dvoje djece. I umjesto da uživaju u ljepotama Hrvatske, u predivnoj uvali na otoku Hvaru i hrvatskim cijenama, oni su se odali svađi. Nakon prepirke, koja je očigledno bila žustra i u kojoj jedno drugo nisu štedjeli, on se uputio u nepoznatom smjeru, a ona je “pokupila” dvoje djece i vratila se u Njemačku. Tamo je prijavila suprugov nestanak (?) i tada je krenula potraga.

Naime, ona je 19. kolovoza iz Njemačke, dakle u petak, izvijestila svoga domaćina na otoku Hvaru, kod kojeg su boravili, da se ona vratila u Njemačku, a da je njezin suprug “nestao” dan prije, u četvrtak, i da ona ne zna kamo je otišao.

Nakon što je domaćin zaprimio taj poziv, vjerojatno najčudniji u svome životu, nazvao je policiju i prijavio nestanak njemačkog supruga.

Čim je policija u petak ujutro zaprimila informaciju o nestanku Nijemca, digli su sve na noge i krenuli pronaći posvađenog supruga kako bi o tome mogli izvijestiti “zabrinutu suprugu”, koja je u Njemačkoj čekala informacije o svojem suprugu.

Na teren su izišli policajci, vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su pregledavali teren, ali od Nijemca ni traga ni glasa. Policija je čak na svoje stranice stavila fotografiju i podatke o “nestalom” Nijemcu te je zamolila one koji nešto znaju o njegovu nestanku ili koji su ga vidjeli da to dojave policiji.

Nađen na granici

I gle čuda.

”Naš” je Nijemac, na svu sreću, nađen živ i zdrav jučer ujutro, u autobusu na graničnom prijelazu Bregana, na putu za Njemačku. Policijski su službenici s njim obavili razgovor, u kojemu su shvatili da se on jednostavno odvojio od supruge i zaputio se u Njemačku u svojem aranžmanu, ostavivši u uvali Tvrdni dolac sve svoje stvari.

Dakle, on je s Hvara došao u Split, kupio autobusnu kartu i uputio se u Njemačku, a ona je, opet u svojem aranžmanu, stigla u Njemačku prije njega. Gdje ga čeka. A što ga čeka, hoće li to biti bonaca ili nevera od ponovnog susreta, to će Nijemac spoznati sam kad se vrati svojoj dragani.

Na kraju se pitamo kakav to mora biti mentalni sklop i kakva to svađa mora biti da jedno potencijalno divno ljetovanje pretvoriš u “ludilo” u kojemu te traže policija, HGSS, vatrogasci, i u kojemu tvoja fotografija nalazi svoje mjesto na službenoj stranici MUP-a među nestalim osobama?

S druge strane, kakav je mentalni sklop ljepše polovice kad se vraća u Njemačku bez svoga supruga i iz Njemačke prijavljuje njegov nestanak?

Budući da je Nijemac pronađen živ i zdrav, njegova fotografija i njegovi podaci uklonjeni su sa službene stranice MUP-a.

Hoće li dogodine zajedno ići na ljetovanje, odvojeno ili možda svatko s nekom novom ljubavi, teško ćemo doznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:08