VOJKO BRAUT

‘Projekt dogradnje luke Mrtvaška treba dovršiti, radovi kasne zbog aktivizma stanovnika Ilovika‘

Ako ovaj projekt propadne, to će imati određene i to velike, ponajprije financijske reperkusije na proračun županije, dodaje

uvala Mrtvaška

 Primorsko-goranska županija

Zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut izjavio je u ponedjeljak kako u toj županiji smatraju da projekt dogradnje luke Mrtvaška na Lošinju treba dovršiti te su u tijeku pregovori s izvođačima o nastavku radova.

"Primorsko-goranska županija, a mislim i svi drugi dionici, i dalje smatraju da projekt treba dovršiti kad smo već došli u ovu fazu", istaknuo je Braut na konferenciji za novinare, dodavši da su u tijeku pregovori s izvođačima oko nastavka radova u luci Mrtvaška i da se ne odustaje od projekta.

Naglasio je da radovi kasne više od godine jer se "zbog aktivizma stanovnika Ilovika nije moglo ući u gradilište", a uz to su rasle cijene radova, energenata i materijala pa je potrebno redefinirati odnose s izvođačima i naći zajedničko rješenje.

Braut je rekao da županija ne može vratiti državnu brodsku liniju 311 Ilovik - Mrtvaška te da to može učiniti samo resorno ministarstvo ili agencija, no da je i to upitno, jer veći brod tijekom radova ne može pristajati u Mrtvaškoj.

Linija Ilovik - Mrtvaška ne prometuje zbog najavljenih radova, a osigurana je linija Ilovik - Mali Lošinj, za koju Ilovčani ističu da je znatno dulja, skuplja i nesigurnija.

Braut je rekao da su oni postavili zahtjev za koji znaju da se ne može ispuniti te da su svi drugi zahtjevi koji utječu na kvalitetu života na Iloviku ispunjeni.

"Omogućili smo privremeni pristan, ušli smo u gradilište, kroz gradilište se s otokom normalno komunicira, prihvatili smo zahtjev da se riva u jednom dijelu snizi, a više od toga ne možemo napraviti", kaže.

"Oni će se ponašati kako smatraju da trebaju, ali moraju biti svjesni posljedica, jer ako ovaj projekt propadne, to će imati određene i to velike, ponajprije financijske reperkusije na proračun županije, a moraju preuzeti i odgovornost prema drugim otočanima i susjedima, ako unište taj projekt" zaključio je Braut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:29