PROZIVA NADREĐENE

Progovorio zaposlenik ZTC-a koji je uzeo bolovanje i radio u fušu: ‘Ne želim više biti dio te kaljuže!‘

Bivši zaposlenik ne problematizira činjenicu da nije smio raditi iste te poslove za koje je u ZTC-u bio vezan ugovorom

Servisiranje kanadera u zrakoplovno-tehnickom centru u Velikoj Gorici

 Srdjan Vrancic/Cropix/Srdjan Vrancic/Cropix

Jedan od dvojice zaposlenika ZTC-a koji su dali otkaz nakon što se saznalo da su s bolovanja odlazili u fušu raditi u Austriji, kazao je za Dnevnik Nove TV da ne želi biti dio te kaljuže. Pritom je otvoreno prozvao svoje nadređene.

"Ja sam jedan od tih mehaničara koji je dao otkaz jer ne želim više biti dio te kaljuže. Ne samo zbog ovih napisa, nego i zbog mnogih drugih stvari", navodi.

"Apsolutno nesposobno i nekompetentno tehničko vodstvo ZTC-a je dovelo do ovog stanja sad s protupožarnim avionima. Ja, odnosno, mi imamo gdje raditi, hrpe odličnih referenci, traže nas i cijene. Najkompetentniji smo tamo, a zapravo njima najveća prijetnja jer znaš svoj posao. Jadno", dodao je.

Neslužbeno se može čuti da su vratili i opremu u državnoj tvrtki u kojoj im je plaća bila oko 4500, odnosno, nešto više od 6000 kuna.

Jedan od dvojice bivših zaposlenika koji se javio Dnevniku Nove TV ne problematizira činjenicu da nije smio raditi iste te poslove za koje je u ZTC-u bio vezan ugovorom. Tvrdi da nitko s njima nije razgovarao prije nego su se ovako razišli.

Danas su bez komentara, a još prošli tjedan njihovi nadređeni negirali su vlastitu krivnju za kaos oko remonta i stanje u tvrtki koju vode.

"Kada sve što se događa ne bi bilo iskomunicirano na vrijeme, onda bih vidio, ali s obzirom da su svi za održavanje zrakoplova o kojima pričamo znali - ne vidim", odgovorio je na pitanje o svojoj odgovornosti direktor servisa ZTC-a Roman Babić 4. kolovoza.

Vidi li je CERP - koji ih zastupa u ime države - nije poznato. Dnevniku Nove TV potvrđeno je - dobili su sva izvješća, ali do konačne odluke - i njihova Uprava je bez komentara. Pa i o mogućim smjenama utvrde li propuste.

Za pet dana ističe i novi rok do kada u ZTC-u posao za koji su plaćeni moraju obaviti, a avione - isporučiti.

Bude li po planu - jedan zrakoplov će poletjeti.

Na drugi ne računaju, ali zato lete njegovi dijelovi. Velikogorički radnici skinuli su ih kako bi zakrpali preostale protupožarne zrakoplove.

Vjeruju da će treći kanader koji se sudario s galebovima popraviti do kraja ovog tjedna, javlja Nova TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:47