BIZARAN OGLAS

Prodaju auto u kojem se raznio bračni par: U vozilu je aktivirana bomba, inače je O.K. Unutra uopće nije bilo puno krvi

Prodaje se vozilo u kojem se prije nekoliko mjeseci na Sljemenu ubio bračni par, a kako su nam rekli prodavači, 'unutra uopće nije bilo puno krvi'

ZAGREB - Toyota Avensis iz 2003. godine, 98 000 prijeđenih kilometara, automatski mijenjač i dvije tisuće kubika. U vozilu je aktivirana ručna bomba tako da je interijer i nešto limarije uništeno. Cijena 28 tisuća kuna.

Ovako glasi možda i najbizarniji oglas ikada objavljen na online oglasnicima, koji će u najmanju ruku neugodno iznenaditi svakog potencijalnog kupca. Da stvar bude apsurdnija, dolaskom u autosalon Bericar kupac će od prodavača dobiti i kratki brifing o ‘ukletom vozilu’.

- U vozilu se prije nekoliko mjeseci ubio bračni par. Policajci su nam rekli da unutra uopće nije bilo puno krvi, odnosno ostali su tek neznatni krvavi tragovi. Kao da se netko porezao - kazao nam je prodavač kada smo se u autosalonu u Velikoj Gorici predstavili kao potencijalni kupci.

Kad smo mu priznali da nam je priča o vozilu pomalo zastrašujuća, prodavač nas je pokušao razuvjeriti.

‘Nije to tako strašno’

- Nije to tako strašno. Interijer se lako može zamijeniti, a prodajemo ga duplo jeftinije. Ovakav auto u dobrom stanju stajat će vas 8000 eura. Uz dodatni servis, koji ne bi smio biti skuplji od tisuću eura, ovu Toyotu možete imati za oko 5000 eura. Automobil se prodaje od četvrtka pa do sada nismo imali zainteresiranih kupaca - rekao nam je prodavač.

Dok smo razgledavali ostala vozila u salonu (uglavnom rabljena i demolirana) prodavač se javio na telefon i vjerojatno svojem nadređenom, poručio da se ‘javio jedan kupac za Toyotu, koji će je sutra doći pogledati’. Drugim riječima, postoje kupci koje bizaran oglas nije razuvjerio u namjeri da to vozilo zaista i kupe.

Maknuli oglas

‘Ukleti automobil’, prema svemu sudeći, koristio je Željko Škalec (54), bivši član uprave Nava banke koji je u svibnju ove godine zajedno sa suprugom Ivanom Celjak Škalec na mračnom puteljku na zagrebačkom Sljemenu počinio samoubojstvo aktiviravši ručnu bombu.

Vozilo je bilo u vlasništvu Nava banke, koja ga je prodala. Na naše direktno pitanje jesu li ga prodali autosalonu Bricar, u Nava banci nisu htjeli komentirati. - Tek možemo potvrditi da smo zbrinuli naše vozilo - poručili su.

Nekoliko sati nakon što smo stupili u kontakt s Nava bankom, oglas s web stranice www.njuskalo.hr je uklonjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:14