HRANA ZA ELITU

‘Prodajem najskuplje meso u Hrvatskoj koje se ne može pokvariti! A ovo na kombiju? Moja supruga! Ne ljuti se...‘

Na dostavnom vozilu ispred dućana je fotografija lijepe gospođe u kupaćem kostimu: ‘Za reklamu. Lijepa gospođa je Maja, moja supruga. Ona se ne ljuti što sam ju zalipija na auto...‘

Mišo Pešić, vlasnik tvrtke Beefshop

 Damir Krajac/Cropix

Talentirani poduzetnik, vrlo komunikativan, vrlo marljiv. Zaljubljen u meso. Mišino fantastično meso jedu čak i vegetarijanci. Ne mogu odoljeti. Miriše… Rođeni je Šibenčanin, sada u srednjim godinama. Mišo Pešić, nakon 27 godina rada i naukovanja, iskustva u inozemstvu, vraća se doma u Šibenik 2013. godine. Pokreće program porcioniranih odležanih steakova, odrezaka. Neki odresci leže desetak dana, neki mjesec, najbolji godinama.

Mišo otvara dućane u Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Splitu… Šibeniku… U Zagrebu, blizu Arene, ima svoj ured i dućan najboljeg mesa na svijetu. Zove se Beef Shop. Meso jest najbolje, a Mišo mu posebnim tretmanom, fermentacijom, dodaje vrhunski štih. Ne začinima… Skup postupak, ali isplati se. U dućanu ima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 07:07