EMAILOVI

PROCURILA PREPISKA IZ DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE U SPLITU Glavna medicinska sestra uputila važno upozorenje Stožeru oko nedostatka opreme

 Tom Dubravec / CROPIX

U medije je procurila e-mail prepiska između Zdravke Đapić, glavne medicinske sestre iz Doma za starije i nemoćne te Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije iz koje je vidljivo kako glavna medicinska sestra upozorava Stožer na činjenicu da bi se jedna od liječnica u Domu istovremeno trebala brinuti o onima u karanteni, kao i korisnicima izvan karantene.

U navedenom e-mailu, koji je prvi objavio Večernji list, sestra Đapić obraća se članovima Stožera s molbom da se Domu žurno dostavi zaštitna oprema poput maski, rukavica, zaštitnih odijela te dezinfekcijskih sredstava.

U tom trenutku u Domu je vladala teška oskudica opreme, a sestra Đapić se obratila upravo županijskom Stožeru očekujući njihovu pomoć budući da je Splitsko-dalmatinska županija vlasnik i osnivač Doma.

Na samom kraju tog e-maila glavna medicinska sestra napisala je važno upozorenje. Napisala je da o zdravlju korisnika brine liječnica Belita Šurjak koja ju je izvijestila da je dobila raspored za rad u Duilovu u kojem su se nalazile osobe izolirane u karanteni, zakazan za 09.04.2020.

- S obzirom na to da je liječnica svakodnevno u bliskom kontaktu s gerijatrijskim visokorizičnim osiguranicima u Domu, mišljenja sam kako nije poželjno da ista bude u kontaktu s osobama koji su u karanteni - stoji između ostalog u elektroničkoj poruci poslanoj 21. ožujka 2020. godine.

Iz Stožera su se kratko osvrnuli samo na dio oko traženja maski: "Poštovani, nastavno na Vaš upit uslijed opće nestašice dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i odjela možemo Vas izvijestiti da ni Stožer CZ SDŽ ne raspolaže s traženim sredstvima", no nisu se očitovali na činjenicu da bi dr. Belita Šurjak trebala brinuti o štićenicima Doma dok je istovremeno na raspolaganju zaraženim osobama u karanteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:11