ZARAZA U ISTRI

Procijepili sve korisnike Doma za starije u Istri, a sada ih je 19 pozitivno: ‘To nas je malo iznenadilo‘

To nas je malo iznenadilo. Bez simptoma su i bez temperature. Dobrog su općeg stanja, rekla je ravnateljica



 
 Ilustracija/Vlado Kos/CROPIX

Iako su se cijepili dva puta Pfizerom, prvom dozom 28. prosinca, a drugom 18. siječnja, 19 korisnika Doma za starije u Raši pozitivno je na koronavirus, piše Glas Istre.

Počelo je tako što je jedan od radnika bio pozitivan, pa su testirani svi koji bili u kontaktu s njim. Sanja Dobrić Bedrina, ravnateljica Doma u kojemu je od 61 korisnika 59 cijepljeno, kaže:

- To nas je malo iznenadilo s obzirom na status cijepljenih korisnika te da su primili dvije doze, a sad su pozitivni. Bez simptoma su i bez temperature. Dobrog su općeg stanja, a oni prvi koji su ušli u samoizolaciju trebali bi izaći ovaj tjedan. U kontaktu smo s epidemiolozima i postupamo prema njihovim uputama, pozitivni su izolirani, a 15 njihovih kontakata koji su bili s njima u sobi nalazi se u samoizolaciji. Sad korisnike testiramo jednom tjedno, kontakte zaraženih svaka tri dana, a mi radnici testiramo se svaka dva dana. Od dvadeset i osam zaposlenih petero je preboljelo koronu, a 18 je cijepljeno - rekla je za Glas Istre.

Nešto slično u ponedjeljak se dogodilo u pulskom Domu Alfredo Štiglić, gdje je više korisnika također zaraženo koronom, ali također nemaju nikakve simptome jer su cijepljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:18