ZORAN MILANOVIĆ ODGOVARA PREMIJERKI

'Priznajem, Kosor je bolja od mene u ekonomiji. Zna kako se dočepati stana bez da ga platiš'

Slučaj Tihomira Purde je slučaj izdaje hrvatskog državljanina, komentirao je šef SDP-a za Novu TV
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB – Gost Dnevnika Nove TV bio je šef SDP-a Zoran Milanović koji je među ostalim komentirao i slučaj Tihomira Purde .

- To je osjetljiva tema koja se uvijek pretvori u neku vrstu manipuliranja braniteljima. No, slučaj Tihomira Purde je slučaj izdaje hrvatskog državljanina, koji je uz to i branitelj, što dodatno opterećuje stvar. Radi se o Interpolovoj tjeralici staroj tri godine. Hrvatska država i ministarstva pravosuđa, unutarnjih poslova i branitelja znali su da mu prijeti opasnost, trebalo ga je upozoriti, zato kažem da je to jedna izdaja, pod navodnim znacima, hrvatskog državljanina. Utvrdili smo da nije kriv, prema tome nećemo ga goniti, rekao je Milanović.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako je sve relevantne političke snage pozvala na dogovor oko tema koje su ključne za hrvatske nacionalne interese. No, iz dogovora je, kaže, odmah isključila šefa SDP-a Zorana Milanovića jer je na njezin prethodni poziv reagirao izjavom da nema što s njom sjediti te da o ekonomiji ne zna ništa, niti ga zanima.

Evo kako je šef SDP-a reagirao na tu njezinu izjavu.

- Ovakve izjave su uvijek zamišljene da se zapodjene nekakva svađa i to su stalne provokacije. Premijerka očito čita nekakve trač rubrike. Ja je upućujem na ozbiljno štivo ako želi barem teoretski učiti ekonomiju. Nikada ja to nisam izjavio, ali to nije ni bitno u krajnjoj liniji. Ono znanje koje imamo moji suradnici i ja je znanje strateške, konkretne prirode, odlučnost, upravo ono što je premijerkin savjetnik za gospodarstvo Lovrinčević prekjučer rekao da Vladi nedostaje, odlučnost. Međutim, u jednome priznajem premijerki i predsjednici HDZ-a da je bolja od mene u ekonomskim znanjima. Ona je pokazala kako se vrlo efikasno možeš dočepati stana bez da ga platiš. Ja ta znanja nemam, ja svoj stan plaćam i tu priznajem da je bolja od mene – oštro je uzvratio Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:27