BLAGDANI ĆE IPAK BITI BIJELI

PRIPREMITE SE, POČINJE PRAVA ZIMA Nakon Božića čekaju nas snijeg i temperature do -8 °C

Zagrepčani su se jutros probudili na 10 stupnjeva Celzijusovih, vrlo neuobičajeno za ovo doba godine
Delnice, 240113.Snijeg otezava promet kroz Gorski kotar, a dionica Kikovice - Delnica autoceste Rijeka - Zagreb otvorena je samo za osobna vozila zbog olujnih udara bure. Na fotografiji: detalj iz Delnica.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX

Zagrepčani su se jutros probudili na 10 stupnjeva Celzijusevih, što je vrlo neuobičajeno za ovo doba godine, samo dva dana uoči Božića, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Danas se u cijeloj zemlji očekuje sunčano vrijeme s neubočajeno visokim temperaturama, koje će se kretati od 14 stupnjeva na kopnu do 16 stupnjeva na Jadranu.

U četvrtak, na Božić, očekuje nas umjereno do pretežno oblačno. Prijepodne će u gorju biti ponegdje malo kiše, a prema kraju dana padat će i drugdje, dok će uz jače naoblačenje u petak kiše biti posvuda, koja će uz pad temperature u gorju prijeći u snijeg.

Poneka pahulja snijega moguća je i u nizinama, ponajprije istočnoj Hrvatskoj. Jugozapadnjak će okrenuti u petak na jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će u noći na petak i u petak uz jače naoblačenje kiša biti češća, mjestimice praćena grmljavinom, a zapuhat će i jaka te olujna bura s kojom će zahladiti.

U gorju se od subote očekuju vrlo niske jutarnje temeprature, pa bi se u Gospiću i Delnicama živa trebala spustiti do -8°C Celzijevaca, a dnevna će dosezati ledenih -2°C stupnja.

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj jutra će također biti vrlo hladna (-2°C) dok dnevna temepratura neće prelaziti dva stupnja. Bit će oblačno sa sunčanim razdobljima.

Slično će ostati do ponedjeljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:29