tomislav petric

Prije tri mjeseca je dobio Zlatnu plaketu Grada Virovitice, a sinoć je završio u pritvoru

Zlatna plaketa Grada Virovitice Tomislavu Petricu je dodijeljena "za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata"

Gabrijela Zalac, Tomislav Petric

 Damir Krajac/Cropix

Jučer uhićeni Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), osumnjičen da je pomogao bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac u aferi softver, u kolovozu ove godine nagrađen je Zlatnom plaketom Grada Virovitice za razvoj i promociju toga grada.

Gradonačelnik Ivica Kirin, nekadašnji ministar unutarnjih poslova u mandatu Ive Sanadera, i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu proslave Dana grada Virovitice i blagdana Rokova 13. kolovoza podijelili su javna priznanja, zlatne plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima, klubovima, društvima i obrtnicima koji su svojim radom i rezultatima ostavili trag u razvoju i promociji Virovitice i okolice. Među njima je bio i Petric.

Zlatna plaketa Grada Virovitice Tomislavu Petricu je dodijeljena "za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata".

Zahvalu u ime svih nagrađenih uputio je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

"Privilegij je zahvaliti u ime svih nagrađenih. Kao prvo, zahvaljujem našim obiteljima za svaki trenutak koji smo proveli na realizaciji bilo kojeg poduhvata, svim radnim kolegama, županu i Županijskoj upravi, razvojnim agencijama Vidra i VTA, gradonačelniku i Gradu, ministrici i Ministarstvu koji su pomogli da se sve to realizira. Drago mi je da su Virovitica i Virovitičko-podravska županija prvaci u realizaciji projekata EU. Sljedeće razdoblje pruža nam velike mogućnosti da se ostvari sve ono što smo planirali i sanjali. Želim da Virovitica postane jako gospodarsko središte i da se sve manifestira i u privatnim investicijama. Virovitica se razvija u moderan europski gradić, na ponos svih nas, a ova nagrada će imati posebno mjesto u mom životu", prenio je Perticevu zahvalu Informativni centar Virovitica.

Sada se Petric našao na udaru Ureda europske javne tužiteljice zbog sumnje da je kao ravnatelj SAFU-a, umjesto da kontrolira valjanost i transparentnost javne nabave, pomogao tada nadređenoj ministrici Gabrijeli Žalac da uvjete natječaja u slučaju softver prilagodi tvrtki svoga prijatelja.

Danas bi trebalo biti odlučeno hoće li biti pušten da se brani sa slobode ili će završiti u Remetincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:06