SUMNJA NA PRIJETNJU

Prijavljen muškarac koji je odgurnuo gradonačelnika u Čazmi nakon nevremena

Tužiteljstvo je priopćilo kako postoji osnovana sumnja da mu je muškarad rekao da će "ga riješiti" te ga odgurno na drugu osobu

Dinko Pirak

 Ronald Gorsic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 16. rujna 2022., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 3. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona, priopćili su.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak 15. rujna 2022. u Čazmi, dok je lokalni dužnosnik davao izjavu za medije, u prisutnosti dvojice muškaraca, prišao tom dužnosniku i, u nakani da ga ustraši, rekao mu da će ga riješiti te ga rukama odgurnuo na drugu osobu, a što je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha za vlastiti život.

Osumnjičenom 49-godišnjaku su rješenjem ovog državnog odvjetništva, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, izrečene mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 2., 4. i 5. ZKP-a jer se svrha istražnog zatvora može uspješno ostvariti blažim mjerama u vidu mjera opreza.

Radi se o napadu na čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:22