HDZ IMA I NOVOG RIZNIČARA

PREVIRANJA U VRHU HDZ-a Karamarko smijenio šefa kabineta na čijem je dolasku inzistirao

 CROPIX

Dominik Galić, predstojnik kabineta šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, kako doznajemo, ovih je dana smijenjen s te funkcije. Smjenu je, tvrde naši izvori, po Karamarkovu nalogu obavio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Galićeva karijera u vrhu HDZ-a potrajala je tako samo sedam mjeseci. Naime, Galić je na čelo Karamarkova ureda postavljen 9. prosinca 2013., a odmah po dolasku taj olimpijac i državni rekorder u plivanju učlanio se i u HDZ.

O razlozima Galićeve iznenadne smjene u stranci se za sada samo nagađa.

- Galić je sposoban i ambiciozan. Čudno je da je tako brzo smijenjen s obzirom na to da je upravo Karamarko inzistirao na njegovu dolasku - komentirao je jedan član stranke blizak vodstvu koji ističe kako je moguće da je Galićeva smjena posljedica stalnih previranja u vrhu stranke.

Nova funkcija?

Ipak, nekoliko članova HDZ-a reklo nam je da bi Galić uskoro mogao dobiti neku drugu funkciju, no za sada nije poznato koju.

Još jedna od novosti iz HDZ-a je ta da je zadarski dožupan Božidar Longin imenovan novim rizničarom stranke. Tu je odluku usvojilo Predsjedništvo stranke na sjednici u Osijeku.

Iznenađujući izbor

Iako je Karamarko prije nešto više od godinu dana najavljivao da će novi rizničar biti bivši član Uprave Croatia osiguranja i čovjek koji je razotkrio aferu Fimi-Media - Damir Mihanović, od toga nije bilo ništa. Mihanović je, navodno, na kraju odbio ponudu.

Božidar Longin je, pak, s novom funkcijom rizničara ujedno postao član Predsjedništva stranke, ali bez prava odlučivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:34