MILIJUNSKI PROJEKT

Preobrazba usnulog gradića u Slavoniji: Ovako će izgledati gaming fakultet i najbolji studentski dom u Hrvatskoj!

Bazen, sportska dvorana, pet apartmana za predavače, vanjski sportski sadržaji...

Gaming Novska

 Rk-smz/

U Novskoj će se danas, u utorak, potpisati ugovor za atraktivan projekt “Centar gaming industrije“ faza 1, u vrijednosti od 26,3 milijuna eura. To je sigurno vrlo važan trenutak za taj grad, ali i buduću hrvatsku gaming industriju, globalno rastuću granu ekonomije.

Nakon potpisivanja ugovora o financiranju projekta, slijedi javna nabava za izvođača radova. Očekuje se da radovi započnu do kraja ove godine. Ugovor će potpisati ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić i ravnateljica Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije Andreja Šeperac.

image
Rk-smz/
image
Rk-smz/

Sadržaji koji će se izgraditi kroz fazu 1 je fakultet sa sportskom dvoranom i bazenom, zajedno veličine 11.931 kvadrata. U prizemlju će biti uredi, referada, amfiteatar (konferencijska dvorana sa 234 mjesta) i kafić. Na prvom katu je predviđeno 13 kabineta i zbornica, na drugom 9 učionica sa 24 jedinice, na trećem 4 učionice, knjižnica i 5 apartmana za predavače. Projekt sadrži bazen 25 x 15 metara poluolimpijski, dubok 2,22 metara, sportsku dvoranu, teren, 4 svlačionice za igrače, te svlačionica za trenere i sudce i montažne tribine uz teren.

image
Rk-smz/

Predviđena je i teretana na otvorenom, 2 teniska terena, odbojkaško igralište, košarkaško igralište, malonogometno igralište i golf vježbalište. Ukupno: 13 učionica, 13 kabineta, zbornica, knjižnica, bazen, sportska dvorana, pet apartmana za predavače, te vanjski sportski sadržaji.

Studentski dom je također dio prve faze, a bit će veličine 5.215 kvadrata. U prizemlju doma su restoran sa 84 mjesta, multifunkcionalna dvorana, te 10 ureda. Na prvom, drugom i trećem katu će biti 3 jednokrevetne za osobe s invaliditetom, soba za učenje, soba za boravak, te 34 dvokrevetne sobe, 34 dvokrevetne sobe, a imat će i jednokrevetne sobe, ukupno 102 sobe sa 201 ležajem. Na krovu će biti fotonaponska elektrana.

image
Rk-smz/
image
Rk-smz/

Kompleks sadrži i fotonaponsku elektranu na nadstrešnici na parkirališnim mjestima.

Predviđena su i 503 parkirališna mjesta s 26 mjesta za osobe s invaliditetom.

Arhitektu CGI-ja je izradila hrvatska tvrtka Trames. Prijavitelj projekta je Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri Sisačko-moslavačka županija, Grad Novska i Razvojna agencija SIMORA.

image
Rk-smz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 10:16