TUŽNA VIJEST

Preminuo Dejan Kružić: Bio je dio tri ‘splitske svetinje‘, neizmjerno je zadužio grad pod Marjanom

Dejan Kružić je ove godine dobio i Nagradu za nagradu za životno djelo Grada Splita

Dejan Kružić

 Paun Paunovic/cropix/

Stigla je tužna vijest. U 70. godini života iznenada je preminuo ugledni ekonomist, sveučilišni profesor, dr. Dejan Kružić, javlja Dalmatinski portal.

Kružić će, osim po zalaganju za rješenje problema Spaladium Arene, tako što se u svojstvu građanina borio na sudovima da Grad ne izgubi preko 600 milijuna kuna zbog štetnih ugovora s bankama, ostati zapamćen i po tome što je kao član Gradskog poglavarstva 2003. godine uveo red u gradsku blagajnu koja je bila na rubu bankrota. Te je godine Split bio jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao duga, piše Slobodna Dalmacija.

Kružić je bio dijelom tri ‘splitske svetinje‘ - radio je na rukovodećim mjestima u splitskom Škveru, zatim u Hajduku (doduše u najkraćoj, svega mjesec i pol dana, eri Željka Jerkova), te je bio direktor Slobodne Dalmacije.

Dejan Kružić je ove godine dobio i Nagradu za nagradu za životno djelo Grada Splita zbog iznimnog znanstvenog opusa i predanog rada usmjerenog na zaštitu interesa grada i građana.

image

Dejan Kružić

Paun Paunovic/cropix/

Slobodna Dalmacija je nedavno pisala kako je Grad Split ponovno angažirao ekonomskog stručnjaka Dejana Kružića, ovaj put kako bi u tri mjeseca pripremio Grad i gradske odjele za ustavnu tužbu, nakon što je Visoki upravni sud presudio u korist "Sportskoga grada TPN" u stečaju i ukinuo odredbu zbog koje su Gradu mjesečno plaćali gotovo 29.000 eura komunalne naknade, dok su drugi sportski objekti pod Gradom bili oslobođeni od plaćanja. Nažalost, smrt je bila brža...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 18:47