PRERANI ODLAZAK

Preminula Lea Krivošić, autorica ‘Poljupca Groma‘, najljepše ljubavne fotografije iz Domovinskog rata

Na fotografiji ‘Poljubac Groma‘ ovjekovječila je trenutak susreta i poljupca vojnika koji se vraća iz akcije Oluja i njegove djevojke
'Poljubac Groma' (lijevo), Lea Krivošić (desno)
 Lea Krivošić, Privatni album

Nakon duge i teške bolesti u Sisku je preminula novinarka i fotoreporterka Lea Krivošić (58).

Rođena je 6. studenog 1963. godine u Sisku gdje je završila osnovnu i srednju školu te tako stekla zvanje informatičara. Kao dopisnica Večernjeg lista izvještavala je o bitnim događajima u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice vezanima uz kulturna zbivanja.

Imala je nekoliko skupnih izložbi, a posljednja, samostalna izložba kojom je predstavila svoj život iza objektiva bila je u rujnu 2020. godine u Galeriji Quirin u Gradskom kazalištu Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Autorica je jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata 'Poljubac Groma' na kojoj je u središtu Siska ovjekovječila trenutak susreta i poljupca vojnika koji se vraća s fronte nakon akcije Oluja i njegove djevojke koja ga je čekala.

image
'Poljubac Groma'
Lea Krivošić

Kad je fotografirala kolonu, znala je da je uhvatila ženu duge plave kose kako daje poljubac 'Gromu', no tek je kasnije postala svjesna značaja fotografije koja je postala jedna od najpoznatijih iz Domovinskog rata.

Vojnik i djevojka sa slike, Marijan i Ira Horvat, kasnije su se vjenčali i dobili kćer Teu te i dalje žive u Sisku.

Jutarnji list je lani uoči obljetnice Oluje objavio veliku priču o Marijanu i Iri koju možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:51