POKLONI ZA ŠEFICU

Premijerka Kosor od Vlade za rođendan dobila broš u obliku ruže, a od Bandića i HDZ-a cvijeće

ZAGREB - Vodeći ljudi države u petak ujutro susreli su se na svečanosti u HAZU organiziranoj u povodu 20. godišnjice hrvatske državnosti. Bila je to prva od mnogih takvih proslava organiziranih zadnjih dana na kojoj su se premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović pojavili zajedno.

Znakovit datum

Iako je 1. srpnja znakovit datum - dvije godine od ostavke bivšeg premijera Ive Sanadera i premijerkin rođendan, šampanjca nije bilo. Za razliku od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je premijerki poklonio cvijeće i čestitao joj rođendan, Josipović nije imao spreman buket.

Dok joj je Bandić uručivao cvijeće, premijerka se smješkala očito zadovoljna tim znakom pažnje, a Josipović je nezainteresirano gledao u pod. Prilično iznenađeni postupkom zagrebačkog gradonačelnika, čini se, bili su i HDZ-ovci Vladimir Šeks i Luka Bebić.

- Predsjednik i premijerka razgovaraju, ali odnosi su daleko od idiličnih. Nema dramatike, ali sve teže komuniciraju, a nepovjerenje između njih sve je veće - potvrdili su nam neki od njihovih najbližih suradnika. Ni na svečanosti u HAZU Kosor i Josipović nisu previše razgovarali - razmijenili su tek nekoliko kurtoaznih rečenica.

Ručak u Vladi

Nakon sjednice Vlade, premijerka Kosor i ministri okupili su se na ručku u restoranu Banskih dvora, kako bi proslavili premijerkin rođendan. Neslužbeno doznajemo da su ministri Kosor poklonili broš u obliku ruže. Osim članova Vlade na ručku su bili i visokopozicionirani članovi HDZ-a, poput Vladimira Šeksa. Vrh HDZ-a još je prije sjednice svojoj šefici poklonio cvijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:46