PLENKOVIĆ NEGATIVAN

Premijer se zbog boravka u Zadru testirao na koronavirus, nalaz je pokazao da nije zaražen

Iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, Plenković se testirao
 Niksa Stipanicev/Cropix

Premijer Andrej Plenković nema koronavirus, objavili su iz Vlade.

Slijedom kratkog boravka na Adria tour u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan.

Nakon prekida teniskog turnira Adria Tour u Zadru, na kojem je sudjelovao bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, testirano je 35 ljudi - koji su s njim bili u izravnom kontaktu. Zasad je zaraza potvrđena kod tri osobe, među kojima su i tenisač Borna Ćorić te dva trenera. Pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

U nedjelju navečer testiran je i Marin Čilić, koji je javio da je njegov test negativan.

Iz Vlade su ranije rekli kako je Plenković u subotu popodne na Adria Touru bio svega 30-45 minuta i nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima.

- Tijekom njegove subotnje posjete zadarskom teniskom turniru Adria Tour on je razgovarao s Đokovićem, Ivaniševićem i Čilićem. Susret je trajao doslovno 2-3 minute, nije bilo rukovanja niti bliskog kontakta. Iako dakle nije bio u kontaktu sa zaraženima, Andrej Plenković će se danas testirati, rekli su iz Vlade.

Dimitrov u tom trenutku, kažu u Vladi, više uopće nije bio u Hrvatskoj.

Za razliku od većine ostalih sudionika Adria Toura, pa i svog brata Đorđa, Novak Đoković nije se testirao na koronavirus u Zadru, nego se vratio u Beograd, gdje je jutros obavio testiranje. Nalazi još nisu gotovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 23:04