BLAGDAN

Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković čestitali Kurban-bajram

Zaželio je i da im ‘ovo vrijeme odricanja bude nadahnuće i snaga u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji‘
Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u utorak predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i svim islamskim vjernicima blagdan Kurban-bajram, uz želju da im bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem.

"Uime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam veliki blagdan žrtve, sa željom da Kurban-bajram provedete u radosnom vjerničkom i obiteljskom okruženju. Neka vam bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem", poručio je hrvatski premijer.

Zaželio je i da im "ovo vrijeme odricanja bude nadahnuće i snaga u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji".

"Još jednom svim muslimanskim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke za najznačajniji islamski blagdan. Bajram Šerif Mubarek Olsun!'', stoji u čestitki premijera Plenkovića koju je u povodu Kurban-bajrama uputio predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijedi.

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao Kurban bajram

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je u svoje i ime Sabora uputio čestitku u povodu Kurban bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Neka Kurban bajram kao blagdan žrtve i ljubavi za bližnje bude prigoda za duhovnu obnovu kroz molitvu, milosrđe, razumijevanje i zajedništvo", navodi Jandroković.

Ističe kako su međusobno poštivanje i uvažavanje razlika garancija izgradnje društva tolerancije i povjerenja, a sloboda vjeroispovijedi svakog pojedinca obogaćuje raznolikost vjerskog i kulturnog identiteta.

"U želji da Vama, Vašim obiteljima i bližnjima ovi blagdanski dani proteknu u miru i blagostanju upućujem Vam najiskrenije čestitke. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", zaključuje u čestitki muftiji Azizu ef. Hasanoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:31