ODRŽANI SASTANCI

Pregovori Vlade i sindikata javnih službi i državne službe o sklapanju TKU

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade Zdravko Marić i ministar rada Josip Aladrović

Zdravko Marić

 Davor Pongračić/Cropix

Sastanci pregovaračkog odbora Vlade i predstavnika sindikata javnih služni i državne službe o sklapanju Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike, održani su u utorak u virtualnom obliku, a dogovoreno je osnivanje povjerenstva za izradu teksta sporazuma o izračunu plaća.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, priopćilo je Ministarstvo rada.

Nakon iscrpnih razgovora članovi pregovaračkih odbora složili su se s prijedlogom predstavnika Vlade o osnivanju povjerenstva za izradu teksta sporazuma između Vlade i predstavnika sindikata, kojim će se definirati dinamika, način i rokovi budućih usklađivanja osnovice za izračun plaća.

Dogovoreno je da se do idućeg sastanka predlože članovi povjerenstva za izradu teksta sporazuma o izračunu plaća.

Također, s obzirom na to da 9. veljače 2022. istječe produžena primjena kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, dogovoreno je kako će Vlada, ako do tada ne dođe do sklapanja novog kolektivnog ugovora, donijeti odluku o priznavanju, osiguravanju i isplati svih prava iskazanih u trenutno važećem kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, navodi se u priopćenju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:40