KRITIKA RAMLJAKOVE NAGODBE

PREDSTAVNIK AGROKOROVIH DOBAVLJAČA KAŽE DA JE OBUSTAVA ISPORUKE ROBE KRAJNJA MJERA 'Vjerujem da do toga neće doći, ali očekujem da sjednemo za stol'

Marin Pucar
 Bruno Konjević / Hanza Media

Predsjednik Udruge Agrokorovih dobavljača Marin Pucar bio je gost Dnevnika Nove TV.

- Mislim da smo vrlo jasno iskazali nezadovoljstvo s prijedlogom plana nagodbe i u svakom slučaju, dobavljači će biti jedinstveni, da dođe do onog stupnja zadovoljstva da bi ova nagodba na kraju bila uspješna i pravična za sve sudionike ovog procesa - rekao je Pucar za Novu TV.

Potvrdio je i da je krajnji cilj obratiti se Vladi. - U ovom bi trenu ostavio to u domenu dionika ovog procesa, a to je prvenstveno izvanredna uprava s izvanrednim povjerenikom koji su naši partneri u ovom procesu nagodbe i očekujem veći stupanj razumijevanja od strane izvanredne uprave da pokušamo naći rješenje koje bi bilo ne samo u interesu dobavljača, nego i ostalih dionika.

Kaže da posao izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka nije lak, a pravu ocjenu će dati konačni cilj, odnosno konačno rješenje ove nagodbe. Smatra i da nagodba nije u interesu dobavljača. Očekuju pravičnost i jednakost u ovom procesu.

- Očekujem da sjednemo za stol i da prihvati argumentaciju, da smo cijelo vrijeme održavali stabilnost Agrokora - kazao je Pucar, a na pitanje o tome koji su rokovi je naveo poslije nove godine ili sredinom siječnja.

- Druga faza je kad dođu brojke, onda ćemo biti još oštriji u argumentaciji i jedne i druge strane.

Na pitanje hoće li doći do obustave isporuke robe ako se ne ispune zahtjevi dobavljača, predsjednik Udruge kaže:

- Svatko ima svoje argumente. Svatko ima svoje pregovaračke snage. Krajnja mjera može biti to, ali vjerujem da do toga neće doći - rekao je za Novu TV.

Podsjetimo, više od četiri sata trajao je buran sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavljača Agrokora, a na njemu je sudjelovao Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantica, Marica Vidaković iz Kraša, Marin Pucar, čelnik Podravke i mnogi dr.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, demonstrativno je poderala nacrt nagodbe, rekavši da se dobavljači ne slažu s predloženim modelom. Točnije, dobavljače smeta nejednaki kriteriji haircuta, posebice u slučaju vjerovnika Konzuma koji stavljeni, prema njima, u najlošiji položaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:50