DOBAR ODAZIV

Predstavljena podružnica udruge Socijaldemokrati u Zagrebu: ‘Ovo nije drugi SDP!‘

Predsjednik udruge Davorko Vidović ustvrdio je kako im je cilj ‘ozbiljna, stvarna promjena‘

Davorko Vidović, Domagoj Hajduković i Romana Nikolić na predstavljanju udruge u Osijeku

 Vlado Kos/Cropix

Uz poruke o ulozi Zagreba kao lokomotive razvoja Hrvatske i važnosti zajedničkih napora na izgradnji društva temeljenog na socijaldemokratskim vrijednostima u subotu je predstavljena podružnica udruge Socijaldemokrati Grad Zagreb.

Tajnik udruge Nikša Vukas, saborski zastupnik Kluba Socijaldemokrati, ocijenio je kako je velik odaziv okupljenih znak da se "socijaldemokracija ponovo probudila u Zagrebu".

"Znamo što je bilo iza nas, na to se nećemo vraćati, mi smo okrenuli stranicu, idemo naprijed: lagano i tiho premrežavamo Hrvatsku. Mi smo udruga koja će se pretvoriti u stranku", rekao je.

Predsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru i potpredsjednica udruge Ivana Posavec Krivec zahvalila je na podršci svima koji su "pomogli da socijaldemokracija ne izgubi lice u hrvatskom parlamentu", istaknuvši kako je cilj i zadaća udruge zajednički izgraditi bolje društvo, temeljeno na socijaldemokratskim vrijednostima.

Saborska zastupnica Vesna Nađ, članica izvršnog odbora udruge, kao motivaciju za osnivanje udruge navela je 3000 kolegica i kolega koji su izbačeni iz SDP-a i koji "u niskom startu čekaju da ih politički okupimo".

"Motiviraju nas isprike vladajućih u Zagrebu za nečinjenje i pozivanje na nasljeđe pokojnog gradonačelnika Bandića; neznanje da se u Gradu Zagrebu organizira učinkovita javna uprava, te nedostatak hrabrosti da se uhvate u koštac s nagomilanim problemima", rekla je.

Na ulogu Zagreba kao lokomotive razvoja bez koje nema napretka Hrvatske upozorio je i saborski zastupnik Davor Bernardić, potpredsjednik i koordinator udruge za Grad Zagreb. "Naš zadatak je staviti grad na razinu njegovih punih razvojnih potencijala", rekao je Bernardić.

Predsjednik udruge Davorko Vidović ustvrdio je kako im je cilj "ozbiljna, stvarna promjena", za koju imaju ljude u programskom i kadrovskom smislu.

"Ovo nije ad hoc pokret nezadovoljnika, ovo nije drugi SDP, mi želimo na novi način pozicionirati političku organizaciju, koja će imati i udrugu Socijaldemokrati i kao ekstenziju političku stranku", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 13:41