SUSRET NA PANTOVČAKU

Predsjednik Zoran Milanović je primio članove Sinjskog pučkog kazališta

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim djelovanjem u proteklih šezdeset i pet godina
 Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Uredu predsjednika članove Sinjskog pučkog kazališta povodom proslave 140. godina osnivanja Građanskog glumačkog društva u Sinju i 65. godina Sinjskog pučkog kazališta.

Predstavnici Sinjskog pučkog kazališta, predsjednik, glumac i režiser Željko Viculin, tajnik i glumac Kažimir Tomašević, predsjednica Nadzornog odbora Tatjana Katić i glumica Ana Bota, zahvalili su predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad obilježavanjem godišnjica amaterskog kazališnog djelovanja u Gradu Sinju, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Proslava 140. godina osnivanja Građanskog glumačkog društva u Sinju i 65. godina Sinjskog pučkog kazališta održana je 15. rujna 2021. godine.

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim djelovanjem u proteklih šezdeset i pet godina. Tijekom tih godina, kako su kazali sinjski kazališni amateri, pripremili su više od 160 premijernih predstava, koje su izveli više od 700 puta diljem domovine i u inozemstvu, a u kojima je sudjelovalo preko 800 glumaca amatera, kao i tehničkog osoblja.

Danas kazalište okuplja većinom učenike osnovnih i srednjih škola i umirovljenike te ima oko 80 članova, rečeno je na sastanku.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:01