ŠEF DRŽAVE UBLAŽAVA RETORIKU

Predsjednik Josipović zove Anonymouse na okrugli stol o ACTA-i

 Damjan Tadić/CROPIX

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas u Zagrebu da će uskoro organizirati okrugli stol o ACTA-i, kontroverznom sporazumu o zaštiti intelektualnog vlasništva, javlja Dnevnik.hr.

Josipović je istaknuo da legitiman cilj zaštite autorskih prava ne smije narušiti slobodu izražavanja na internetu. - S jedne strane legitiman je zahtjev da se zaštite autorska prava, ali s druge treba paziti da se bilo kojim instrumentom zaštite ne naruši sloboda izražavanja na internetu - rekao je Josipović novinarima na Pravnom fakultetu gdje se nazočio predavanju britanskog ministra pravosuđa lorda Toma McNallyja.

Dodao je da je Hrvatska ima još puno vremena za odluku o potpisivanju spornog sporazuma koji je potaknuo globalne prosvjede, a za koji dio javnosti smatra da narušava privatnost i ostale slobode.

Predsjednik je najavio da će o ACTA-i, protiv čijeg su potpisivanja neke stranke i aktivisti, u roku dva, tri tjedna sazvati okrugli stol na koji će pozvati protivnike i zagovornike sporazuma, navodi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 13:10