OŠTRE RIJEČI

Predsjednik IDS-a: ‘Pazinskome Možemo! važniji je ego od stabilnosti grada‘

Treći pokušaj konstituiranja pazinskoga Gradskog vijeća bit će u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine
Pazin
 Glyn Thomas Photography/Alamy/Profimedia

Predsjednik pazinskoga IDS-a Davor Sloković, u vezi s problemom konstituiranja pazinskoga Gradskog vijeća, ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da je pojedincima iz platforme Možemo! važniji ego od stabilnosti grada.

"Pozivam pojedince iz platforme Možemo! da stave vlastiti ego sa strane kako bismo konačno počeli raditi za dobrobit grada, a nakon što su odbili još jedan prijedlog u nizu s naše strane", rekao je Sloković.

Podsjetio je da je IDS ponudio rotirajuću podjelu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća, tako da kandidat te stranke Marko Breščić i kandidatkinja platforme Možemo! Tanja Grubiša obnašaju tu dužnost po pola mandata u sljedeće četiri godine.

Nažalost, rekao je, dogovor o predsjedniku/predsjednici Gradskog vijeća nije postignut ni nakon današnjeg sastanka predstavnika svih izabranih opcija.

"Ako predstavnici stranke Možemo! žele nove izbore jer im ne odgovaraju rezultati izbora u svibnju, neka to jasno kažu. Od opcije koja mantra o transparentnosti i 'novim vrijednostima' u politici očekujem da se tako i ponaša, a ne da vodi prozirne političke igrice", istaknuo je Sloković, pozivajući ih da preuzmu odgovornost i kažu da će građani, zbog njihova stava da ne žele, ili bolje reći ne smiju surađivati s IDS-om u Gradskome vijeću, morati ponovno na izbore.

"Zbog takvog stava, potrošit će se ne baš mala sredstva, a da ne govorimo da će Vijeće kao predstavničko tijelo početi s radom tek za nekoliko mjeseci. Ako je to njihova odluka, neka im bude, ali u politici je važno stvari nazvati pravim imenom. Lista platforme Možemo! u Pazinu dobila je tek četiri od 13 mandata", istaknuo je predsjednik pazinskog IDS-a. "To je daleko od natpolovične većine, a odbijanjem svih mogućih, pa i razumnih kompromisa, Možemo! pokazuje neviđenu razinu isključivosti", rekao je, dodajući kako odluka da ni u Gradskome vijeću ne smiju surađivati s IDS-om ili HDZ-om "jer im je tako centrala naredila nema ama baš nikakve veze s dosljednošću, već je to stavljanje stranačkih interesa i rejtinga na prvo mjesto, a na štetu interesa zajednice".

"Građani su glasali prije manje od dva mjeseca i jasno rekli što žele. Očekuju prije svega odgovornost svih izabranih opcija. Zato pozivam pojedince iz platforme Možemo! da stave vlastiti ego sa strane kako bismo konačno počeli raditi za dobrobit grada", zaključio je predsjednik pazinskoga IDS-a Davor Sloković.

Treći pokušaj konstituiranja pazinskoga Gradskog vijeća bit će u četvrtak, 22. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:02