PRIGODNA ČESTITKA

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao židovskim vjernicima Pesah

‘U povodu velikog židovskog blagdana Pesaha kojim se svetkuje oslobođenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva i slavi radost slobode...‘

Gordan Jandroković

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak čestitku židovskim vjernicima u povodu blagdana Pesaha, uz želju da nam ozračje te važne svetkovine židovskog naroda donese blagostanje i mir i osnaži vjeru u bolju zajedničku budućnost.

"U povodu velikog židovskog blagdana Pesaha kojim se svetkuje oslobođenje židovskog naroda iz egipatskog ropstva i slavi radost slobode kao temeljne ljudske vrijednosti, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno."

Neka nam, istaknuo je, ozračje ove važne svetkovine židovskog naroda donese blagostanje i mir i osnaži našu vjeru u bolju zajedničku budućnost. U vremenu u kojem živimo punom izazova obnovimo nadu u snagu solidarnosti, tolerancije, međusobnog uvažavanja i zajedništva, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Židovskim vjernicima Jandroković je zaželio da blagdan Pesaha provedu u miru i radosti sa svojim najbližima, uz uobičajeni pozdrav: Hag Pesah sameah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:24