STJEPAN ČURAJ

Predsjednik HNS-a zadovoljan rezultatima na lokalnim izborima: ‘Uspjeli smo preokrenuti trendove‘

Poručuje kako je to novi početak i nada za novi HNS, moderni liberalizam, te da neće iznevjeriti povjerenje dobiveno od građana.
Stjepan Čuraj
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj izrazio je u utorak zadovoljstvo rezultatima njegove stranke na lokalnim izborima ustvrdivši da, iako su ih mnogi otpisali, uspjeli preokrenuti trendove i sve iznenaditi.

„Svi su mislili da nakon ovih izbora i rezultata na parlamentarnim izborima HNS-a neće biti, no mi smo uspjeli preokrenuti trendove u manje od šest mjeseci i dokazali suprotno”, izjavio je Čuraj na konferenciji za novinare u središnjici stranke.

„U odnosu na parlamentarne izbore trend je dobar, broj glasova je veći, već nakon prvog kruga naši kandidati u preko 10 općina su postali načelnici, a borimo se za još toliko u drugom krugu, te za dva grada, Lepoglavu i Čakovec”, kazao je Čuraj.

Poručuje kako je to novi početak i nada za novi HNS, moderni liberalizam, te da neće iznevjeriti povjerenje dobiveno od građana.

"Gdje god smo imali organizaciju i gdje su ljudi ostali na okupu donijeli su rezultat, počevši od Varaždinske i Međimurske županije, do Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarske županije”, rekao je Čuraj.

Kao ugodno iznenađene izdvojio je Osječko-baranjsku županiju i grad Osijek gdje su osvojili po dva vijećnika.

„Mislim da smo sve iznenadili jer preuzimajući stranku nije bilo sjajno. Mnogi su nas otpisali, ali još smo tu i idemo na bolje”, kaže Čuraj navodeći da su već osvojili preko sto vijećničkih mjesta u lokalnim predstavničkim tijelima.

Gledajući lokalne izbore 2017. i 2013. zabilježen je pad u broju vijećnika, ali u odnosu na parlamentarne izbore trend je pozitivan, naglasio je.

Čuraj nije želio dati preporuku biračima HNS-a kome da daju glas u drugom krugu u Zagrebu ili Osijeku, to će lokalne organizacije same odlučiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:55