OTETI HRVAT

PREDSJEDNICA O SALOPEKU 'Ne mogu vam reći nikakve detalje, ali vjerujte mi - svi se borimo kako bi oslobodili Tomislava'

 SITE Intel Group

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u nedjelju da će se nastaviti boriti za oslobađanje Tomislava Salopeka kojega dvadeset dana drže pripadnici Islamske države (IS), no o pojedinostima nije mogla govoriti.

"Ovih dana borit ću se za oslobođenje našeg Tomislava", rekla je Grabar- Kitarović u Sinju gdje je bila na 300. Sinjskoj alki.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednica je rekla da ne može govoriti o pojedinostima.

"Zbog razumljivih razloga ne mogu vam govoriti o detaljima, ali vam mogu reći da se svi borimo kako bi oslobodili Tomislava", dodala je Grabar-Kitarović.

Hrvatska vlada objavila je ranije u nedjelju da "svim mehanizmima" pokušava osloboditi Hrvata kojega su 22. srpnja u Kairu oteli pripadnici Pokrajine Sinaj, egipatskog ogranka IS-a.

"Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koristeći sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, kontinuirano rade na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina", priopćilo je ministarstvo.

Salopekova sudbina i dalje je neizvjesna, dva dana nakon što je istekao ultimatum militanata za njegovu razmjenu s muslimanskim ženama u egipatskim zatvorima.

Otmičari su u srijedu objavili snimku na kojoj Salopek kleči u pustinji uz maskiranog muškarca s nožem u ruci i čita s lista papira da će ga otmičari smaknuti u roku od 48 sati ako egipatska vlada ne oslobodi uhićene muslimanke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:09