TUŽNO

Predsjednica ‘Anđela‘ slomila se pred TV kamerama: ‘Bila je prekrasna curica, a majku pustite da odboluje‘

Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je, nažalost, preminulo

Predsjednica udruge ‘Anđeli‘

 Dnevnik Nove Tv Screenshot/

Čitavog dana je u fokusu hrvatske javnosti vijest o šestogodišnjoj djevojčici koja je preminula u splitskoj bolnici. Jučer, kad je pristigla u bolnicu, već je bila u lošem zdravstvenom stanju, a još u vozilu hitne pomoći djelatnici su provodili postupke oživljavanja. Nakon prijema oživljavanje je nastavljeno, a zatim i intenzivno liječenje u Zavodu za intenzivnu pedijatriju.

Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je, nažalost, preminulo.

Dnevnik Nove TV je ugostio Splićanku Dijanu Aničić, predsjednicu splitske Udruge Anđeli.

"Vidim njeno lice ispred sebe, bila je jedna prekrasna curica jako teško narušenog zdravlja, bila je naš korisnik i našeg rehabilitacijskog vrtića. Malo je dolazila jer je bila dugo u bolnici. Ovo što se dogodilo je zaista šok. Ta obitelj je dolazila redovito na savjetovanje i nikad nismo primjetili, ni mi, niti stručni djelatnici da bi to dijete imalo ozljede. Dijete je bilo čisto, uredno...", vidno potresena je govorila Aničić.

Tko je ovdje zakazao pitao je reporter: "Mislim da su baka i mama dale sve od sebe. Kada govorimo o tako teško bolesno djeci to ne može biti prepušteno samo obitelj, treba im pomoći, a pomoći od sustava nema. Palijativni pacijenti moraju imati najmanje dva sata doma medicinsku sestru, a nemaju", rekla je, dodaući da moraju imati redovite obilaske stručnih službi, a to ne postoji.

"Ja ne mogu reći da je bilo zanemarivanja, ona je bila vedra i vesela, bila je divno dijete", rekla je.

Otkrila je da su u kontaktu s obitelji: "Ja im javno želim izraziti najdublju sućut, mi smo tu za njih ako možemo pomoći, molila bih medije da puste majku da odboluje. Meni je ovo strašno. Znam da se u ovo trenutku nalaze u policiji na ispitivanju, ne mogu to ni zamisliti. Ovim putem šaljem najveće im zagrljaje", kroz suze je rekla slomljena Dijana Aničić za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02