UMRO TIN DOLIČKI

Poznati ZG odvjetnik bio je specijalist za trgovačko pravo, a poznat je i iz vremena preustroja posrnulog Agrokora

Bio je specijalist za trgovačko pravo te dugogodišnji predsjednik NK Lokomotiva
Tin Dolički
 Nenad Dugi/CROPIX

Poznati zagrebački odvjetnik Tin Dolički i dugogodišnji predsjednik NK Lokomotiva preminuo je u 62. godini, objavio je danas NK Lokomotiva na svojoj stranici.

Dolički je rođen 1960. godine u Puli, Pravni fakultet u Zagrebu završio je 1985. godine, a u imenik Hrvatske odvjetničke komore upisan je od 1991. godine. Bio je specijalist za trgovačko pravo u odvjetničkom društvu Bogdanović, Dolički & Partneri.

Medijski je postao poznat 2017. godine kad je bio pravni savjetnik Ante Ramljaka u Agrokoru i na prvoj sjednici vjerovničkog vijeća zastupao američki fond Knighthead Capital Management.

Društvo u kojem je partner bio Dolički bilo je partner Hogan Lovells, londonske odvjetničke kuće koja je za Knighthead izradila ugovor o najstarijem zajmu (roll-up kreditu).

Na dan kada su objavljeni sporni detalji kredita 26. listopada 2017. godine, Ramljak je novinarima ponudio Doličkog kao stručnjaka koji je pojašnjavao kako u tom ugovoru nema ništa sporno.

Davao je medijima izjave nakon presice i pojašnjavao je kasnije na HRT-u kako to što vlada zapravo ne može smijeniti povjerenika valja promatrati "u širem kontekstu".

"Kada vjerovnici daju novac, žele da okolnosti pod kojim su dali kroz cijelo vrijeme korištenja nekog kredita budu iste ili povoljnije za njih", govorio je Dolički.

Iznenadna smrt Doličkog zavila je u crno hrvatskog prvoligaša Lokomotivu.

- U velikoj tuzi objavljujemo kako je u 62. godini preminuo predsjednik NK Lokomotive Zagreb, gospodin Tin Dolički. Gospodin Dolički u više od 12 godina na funkciji predsjednika kluba ostvario je najblistavije sportske uspjehe Lokomotive u njenoj 107 godina dugoj povijesti. Igrači, Uprava, stručni stožer te svi djelatnici kluba ovim putem izražavaju iskrenu sućut obitelji i prijateljima. Naš voljeni predsjednik zauvijek će ostati u našim srcima, a njegova djela zauvijek će ostati upisana u povijesti Lokomotive. Počivao u miru Božjem - priopćili su iz kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:47