MACOLA

POZNATI LIČKI UGOSTITELJ POZVAO PREZIMENJAKA I ZEMLJAKA 'Mandatar Orešković, čim sastavi Vladu, neka dođe kod mene na janjetinu'

 Nikola Vilić/EPH

Tko radi, taj i griješi, pa smo tako i mi neki dan sastavljajući listu poznatih Oreškovića u Hrvatskoj zaboravili na Željka Oreškovića Macolu, najpoznatijeg ličkog ugostitelja. Povod za ovu listu bilo nam je imenovanje novog mandatara za sastav Vlade Tihomira Oreškovića, poduzetnika ličkih korijena, povratnika iz Kanade.

Bez ‘grebanja’

Popularni Macola, koji u Lici vodi dva restorana s ličkim specijalitetima, odmah je dao do znanja da mu ne smeta što ga nismo spomenuli, ali i da se “nema namjeru grebati o novog mandatara” jer ga do sada nije osobno ni upoznao.

- Iako je iz istog sela kao i ja, nisam ga sreo. Moguće je da je bio u nekom od mojih restorana na proputovanju ili za boravka u Lici, ali vjerujte mi da o tome ne znam ništa - rekao je pomalo rezervirani Macola. Zadovoljan je što bismo, nakon Nikice Valentića, mogli imati još jednog premijera iz Like.

- Sada je najvažnije da on radi na razvoju cijele Hrvatske, pa će se tako i razviti Lika - dodao je. Poduzetni Orešković je pokraj restorana i hotela na odmorištu Zir na Dalmatini prije dvije godine osnovao i tvrtku koja se bavi proizvodnjom drvenih kuća koje su u Kanadi, odakle dolazi mandatar, osobito popularne.

Iz prve ruke

Zanimalo nas je hoće li prezimenjaku iz prve ruke govoriti o iskustvima poduzetnika u našem poslovnom okruženju.

- Eto, kao što ste rekli, već imamo dovoljno tema za dug i zanimljiv razgovor. Kada moj prezimenjak Orešković ekipira svoju Vladu, njega i članove Vlade pozivam da dođu u moj restoran na janjetinu, pole, basu, lički krumpir, kupus i živu muziku pa da se bolje upoznamo - zaključio je Macola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:29