TEŠKE OPTUŽBE

Poznata voditeljica s HRT-a dala otkaz zbog navodnog uznemiravanja: ‘Nisam se više mogla nositi s tim‘

Dogodilo se to 10. veljače, što je potvrdila i sama novinarka, inače gledateljima dobro poznato TV lice
 Boris Kovacev/Cropix

Djelatnica HRT-a koja je nedavno u tjedniku Nacional iznijela potresnu ispovijest o navodnom seksualnom uznemiravanju od strane Ravnatelja jedinice Poslovanje Mislava Stipića, kako saznaje Slobodna Dalmacija, odlučila je dati otkaz.

Dogodilo se to 10. veljače, što je potvrdila i sama novinarka, inače gledateljima dobro poznato TV lice s obzirom da je tijekom karijere na državnoj televiziji imala niz javljanja uživo u mozaične i informativne emisije, također je bila i voditeljica jednog od Dnevnika.

- Istina je da sam dala otkaz. Nisam se više mogla nositi s neizdrživom situacijom zbog ružnog odnosa svojih nadređenih, kratko je komentirala novinarka koja će, navodno, pravdu potražiti sudskim putem.

Upit o novonastaloj situaciji upućen je i HRT-u, međutim tamo su nam tek šturo odgovorili kako ne komentiraju radno pravne odnose svojih zaposlenika.

Nije poznato ni je li Državno odvjetništvo započelo istragu o čitavom slučaju od kojega su prošla već dva mjeseca. Upit smo poslali i DORH-u, no do zaključenja pisanja teksta od njih nismo dobili odgovor.

Prozvani Stipić odbacio je izrečene navode. Istaknuo je kako je novinarka željela napredovati mimo pravila HRT-a, da je cijela priča izmanipulirana te da je sam već ranije inzistirao da se cijela ta priča istraži.

Katarina Periša Čakarun, šefica Informativnog medijskog servisa HRT-a istaknula je da nijedna zaposlenica iz Odjela IMS-a nije prijavila seksualno uznemiravanje ili bilo kakvu vrstu zlostavljanja na poslu.

Cijeli će slučaj epilog očito dobiti na sudu gdje bi se trebale utvrditi sve okolnosti o dosad neviđenom skandalu koji potresa državnu dalekovidnicu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:05