NAJBOLJI EU PROJEKTI

Požeško-slavonska županija: Kroz poduzetnički inkubator do sustava podrške tvrtkama

Projektom se promovira poduzetnička startupkultura, a suradnja s visokoobrazovnim institucijama jača veze s gospodarstvom
Poduzetnički inkubator

Poduzetnički inkubator Požega projekt je Požeško-slavonske županije koji je županija prijavila u izboru za najbolji projekt EU u kategoriji Doprinos poduzetništvu. Projekt se počeo provoditi 1. rujna 2017., a završio 1. ožujka 2019. Ukupna vrijednost projekta bila je 14,003.602,10 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 12,406.792,56 kuna, a vlastita sredstva bila su 1,597.000 kuna. Nositelj projekta bio je Grad Požega, a partneri Regionalni koordinator PSŽ i Grad Kutjevo.

Stopa preživljavanja

Kroz projekt Poduzetnički inkubator Požega željela se razviti moderna i čvrsta infrastruktura u cilju podizanja razine poduzetničkih znanja te, nadalje, povezati poduzetnike početnike s izvorom znanja i kapitala, a kako bi se povećala stopa preživljavanja poduzeća na tržištu, povećala razina svijesti o važnosti samozapošljavanja i poduzetništva te kako bi svi akteri zajednički planirali i provodili moderne razvojne politike.

To je i ostvareno te je uspostavljen moderan sustav podrške, koji predstavlja uvođenje inovativnih alata za podršku i promjenu na razini potporne politike u smislu boljeg upravljanja rizikom od neuspjeha baziranog na partnerskom modelu suradnje javnog i privatnog sektora. Logistička podrška i poslovne usluge koje inkubator pruža pridonose razvoju inovativnih ideja i pothvata inkubiranih poduzeća.

Četiri proizvodne hale

Kroz projekt je izgrađena moderna i sigurna poslovna infrastruktura za poduzetnike i ulagače s ukupnom površinom od 1281,10 četvornih metara. Uz četiri proizvodne hale, u 14 prostornofunkcionalnih jedinica smješteno je trenutno 35 zaposlenih koji na raspolaganju imaju urede za co-working, konferencijsku dvoranu i edukacijsku dvoranu. Kontinuirano se pruža efikasna institucionalna podrška u fazama predinkubacije i inkubacije.

"Projektom se promovira poduzetnička startup-kultura, a suradnja s visokoobrazovnim institucijama pridonosi jačanju veza s gospodarstvom u zajedničkom kreiranju politike, donošenju mjera i provođenju projekata koji dugoročno jačaju konkurentnost gospodarstva u vidu novih zapošljavanja, razvijanja inovativnih ideja, dotoku novih investicija te povećanju stope ekonomske aktivnosti, a što je prednost za razvoj ne samo u Županiji nego u cijeloj zemlji", kažu u Požeško-slavonskoj županiji.

Bitner informacije o projektu

1. Kroz projekt Poduzetnički inkubator Požega željela se razviti moderna i čvrsta infrastruktura u cilju podizanja razine poduzetničkih znanja te povezati poduzetnike početnike s izvorom znanja i kapitala.

2. Projekt se počeo provoditi 1. rujna 2017., a završio je 1. ožujka 2019. Ukupna vrijednost projekta bila je 14,003.602,10 kuna.

3. Kroz projekt je izgrađena moderna i sigurna poslovna infrastruktura za poduzetnike i ulagače s ukupnom površinom od 1281,10 četvornih metara.

image
Najbolji projekt EU
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:54