GOTOV OČEVID

Požar plastičnog otpada u okolici Osijeka uzrokovala eksplozija dva kućišta spreja

U požaru nije bilo ozlijeđenih niti materijalne štete na objektima

Vatrogasci na intervenciji, ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Visoka temperatura uslijed koje je došlo do eksplozije dva kućišta spreja, uzroci su požara plastičnog otpada koji je sinoć izbio u tvrtki za gospodarenje otpadom "Folding" u osječkom prigradskom naselju Josipovcu, izvijestila je policija u nedjelju nakon očevida.

Dojavu o požaru osječka Javna vatrogasna postrojba (JVP) zaprimila je u subotu, nešto poslije 19,30 sati te je došla na požarište s četiri vozila i 11 djelatnika.

Požar su ubrzo lokalizirali, i kada je stanje bilo sigurno krenulo se u raščišćavanje terena s radnim strojevima, rekao je sinoć Hini pomoćnik zapovjednika osječkog JVP-a Davor Škarica.

Također su im pomagali pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Retfala", s jednim vozilom vozilom i šest vatrogasaca, radi osiguranja prostora.

Utvrđeno je da je riječ požaru plastičnog komunalnog otpada, koji je bio okružen betonskim zidovima, a s obzirom na to da je požar pravovremeno lokaliziran, nije se proširio, pojasnili su osječki vatrogasci.

Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je unutar betonskog bloka, uslijed visoke temperature došlo do kompresije te mehaničkog razdora dva kućišta spreja, nakon čega se zapalio plastični otpad.

U požaru nije bilo ozlijeđenih niti materijalne štete na objektima, navodi osječko-baranjska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 18:05