UHIĆENA TUŽITELJICA

Povučena optužnica protiv Ivice Todorića: Doznajemo zašto se DORH odlučio na taj potez

Optužnica će se prekontrolirati i nakon toga dostaviti sudu, ali bez potpisa osumnjičene bivše tužiteljice

Ivica Todorić, Piroška Canjuga i Ante Huljev

 Srdjan Vrancic/Cropix

Na web stranicama Državnog odvjetništva RH objavljena su dva priopćenja. Jedno je USKOK-ovo vezano za akciju u kojoj je uhićena bivša zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf.

Bračni par je uhićen zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom, a sumnja se da joj je Mirela Alerić Puklin odavala informacije vezane za istragu u slučaju Agrokor.

Drugo priopćenje objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a u njemu navode da su povukli optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Riječ je o optužnici za Agrokor.

Kratko su naveli da je "Državno odvjetništvo povuklo optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari".

Neslužbeno doznajemo kako je posrijedi "kontrolirano povlačenje" i to zbog toga što je u optužnici koja još nije potvrđena na sudu i potpis Mirela Alerić Puklin koju se sumnjiči za kazneno djelo protiv službene dužnosti.

Kada bi se dokazalo da je ona počinila kazneno djelo odavanjem povjerljivih podataka Piruški Canjugi to bi mogao biti razlog da ta optužnica kasnije padne na sudu. Zato je, doznajemo, povučena. Optužnica će se prekontrolirati i nakon toga dostaviti sudu, ali bez potpisa osumnjičene bivše tužiteljice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:44