ZAŠTITA OKOLIŠA

Povodom Dana planeta Zemlje organizirana akcija čišćenja porječja Save

U sklopu akcije upriličen je i Treći sajam OPG-ova “Posavina u okusima” na kojem su predstavljeni proizvodi iz Posavlja
 Ekološka akcija ‘Sava kojoj pripadamo‘

Rugvičani su, oblježavajući Dan planeta Zemlje, subotu posvetili uređenju okoliša.

Prvo je održana uspješna ekološka akcija “Sava kojoj pripadamo”. U akciju su se uključile gotovo sve općinske udruge, osnovnoškolci, pa i vrtićanci, te građani susjednih općina i gradova.

Nakon što su očistili porječje Save, organiziran je Treći sajam OPG-ova šire regije “Posavina u okusima” na kojemu su predstavljeni proizvodi s područja šire regije tog dijela Posavlja.

image
Ekološka akcija ‘Sava kojoj pripadamo‘
image
Ekološka akcija ‘Sava kojoj pripadamo‘
image
Ekološka akcija ‘Sava kojoj pripadamo‘

- Svjesni smo da ovo nije akcija koja će očistiti našu rijeku već da je ovo akcija koja šalje poruku da ljudi budu svjesni da trebamo paziti na ljepote koje imamo. Naše bake i djedovi to su nam ostavili u nasljedstvo i na nama je da to sada čuvamo i ostavimo svojoj djeci. Upravo zato mi je drago što su s nama ovolika djeca kojoj na ovaj način poručujemo da trebaju paziti na okoliš - rekao je jedan od sudionika akcije.

image
Ekološka akcija ‘Sava kojoj pripadamo‘

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je došla podržati akciju istaknula je kako je Zagrebačka županija zeleni prsten oko Grada Zagreba.

- Potencijal koji imamo na bazi prirodne baštine je ogroman. Ova manifestacija pokazuje koliko je važna riječna slika lokalnih zajednica - istaknula je Alilović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:47