PRIKUPLJAJU PODATKE

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet ministra Banožića zbog stana u Zagrebu

U slučaju odluke o pokretanja postupka, Povjerenstvo će zatražiti i očitovanje ministra Banožića

Mario Banožić

 Damir Krajac/Cropix

- Danas smo otvorili predmet ministra obrane Marija Banožića, i to na temelju članka objavljenog u tjedniku Nacional - potvrdila nam je glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Martina Jurišić.

Dodala je da će Povjerenstvo kao što čini u svim ostalim slučajevima kad otvori predmet od nadležnih državnih institucija zatražiti osnovne podatke - o kakvom je stanu riječ, koje je veličine, temeljem koje odluke je dodijeljen i slično. Kad se prikupe osnovni podaci predmet će ići na sjednicu Povjerenstva na kojoj će se odlučivati hoće li se pokrenuti postupak.

U slučaju odluke o pokretanja postupka, Povjerenstvo će zatražiti i očitovanje ministra Banožića.

Tjednik Nacional objavio je da je Banožić, u srpnju 2019. samo nekoliko dana nakon što je imenovana za ministra državne imovine, sam sebi na korištenje dodijelio državni stan u strogom centru Zagreba od 92 četvorna metra. Tjednik navodi i da je država zatim uložilo 200.000 kuna u luksuzno uređenje stana.

Ministarstvo obrane reagiralo je demantijem u kojem se tvrdi da je stan prije nego je dodijeljen Banožiću bio provaljen i u lošem stanju te ga je zato trebalo obnoviti, da ministar ima troje djece pa mu je trebao veći stan i da nekretnina u koju se uložilo ostaje u vlasništvu države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:58