POKRENUT PRAVNI POSTUPAK

Povjerenik Raiffeisen Štajerske: 'Seebiz.eu je objavio krivotvoreni dokument'

 Vlado Kos / CROPIX

Povodom nedavno objavljenog članka na portalu Seebiz.eu, a koji ističe da više hrvatskih državljana ima štedne račune u austrijskim Raiffeisen bankama, oglasio se povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske, mr. Michael Spitzer.

‘Raiffeisen banke Štajerske odlučno odbijaju sve navode na internetskom portalu Seebiz.eu, objavljene 12. lipnja 2016. godine, u kojima se ističe da više uglednih hrvatskih državljana ima štedne račune u austrijskim Raiffeisen bankama. Naime, Seebiz.eu objavio je u potpunosti krivotvoreni dokument kojim se željelo dovesti javnost u zabludu.

Nikada nismo zaprimili zahtjev od strane austrijske Agencije za nadzor financijskog tržišta (FMA). Pošto je čitav dokument krivotvoren, dali smo nalog našim odvjetnicima da poduzmu pravne korake protiv dotičnog portala’, stoji u priopćenju mr. Michaela Spitzera.

Podsjetimo, ovog vikenda više je portala objavilo navodni dokument RBA Grupe, s popisom lažne štednje 168 poznatih Hrvata, među ostalima šefova stranka, aktualnih i bivših zastupnika, sudaca, glumaca i pjevača itd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:36