HDZ I SANADER NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Potvrđena optužnica u slučaju Fimi media po SVIM TOČKAMA za SVE OKRIVLJENIKE

Zagreb, 130112.ZrinjevacNastavak sudjenja bivsem predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu na Zupanijskom sudu . Sanaderu se sudi za ratno profiterstvo u slucaju Hypo te uzimanja mita u slucaju Ina-Mol. Na slici: Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

>>NOVO<< 13:15 Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu u slučaju Fimi media po svim točkama optužnice za sve okrivljenike, potvrdila je odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković nakon sjednice optužnog vijeća, javlja Novi list.

Odvjetnici HDZ-a najavili su da će i dalje, dakle na pripremnom ročištu i tijekom suđenja inzistirati na svojim prigovorima prema kojima je tužiteljstvo pogrešno utvrdilo odgovorne osobe u stranci te poistovjetilo stranku sa trgovačkim društvom.

Nitko od okrivljenika nije se pojavio na Županijskom sudu. To nisu niti bili dužni napraviti, obzirom da se radi o pripremnom ročištu na kojem njihova prisutnost nije niti potrebna.

---------------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud danas će raspravljati o USKOK-ovoj optužnici u slučaju Fimi Media, prvoj u kojoj se za krađu novca iz državnih institucija i tvrtki tereti politička stranka - HDZ i njen bivši predsjednik, istovremeno i premijer, Ivo Sanader, javlja HRT.

Optuženi se nisu pojavili nego su došli samo njihovi odvjetnici. Ni Ivo Sanader nije došao, ali je došla njegova odvjetnica Jadranka Sloković, piše 24sata.

O pravomoćnosti jedne od najopsežnijih optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa, s više od 500 stranica, odlučivat će vijeće sutkinje Gordane Mihele Grahovac.

Zbog opsežnog spisa moguće je da vijeće istog dana neće objaviti je li optužnica prihvaćena, odbačena ili vraćena USKOK-u na doradu, nego će prije odluke zakazati novo ročište.

Prema optužbama USKOK-a, u crni fond HDZ-a od dolaska na vlast krajem 2003. do srpnja 2009. nezakonito se slilo 31,6 milijuna kuna koji su iz državnih institucija i poduzeća izvučeni preko privatne tvrtke Fimi Media.

Na optuženičku klupu trebali su sjesti i bivši HDZ-ovi stranački dužnosnici - rizničar Mladen Barišić, glasnogovornik Vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratko Maček, blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak, dvoje njezinih suradnika Anita Lončar Pape i Bojan Dimić te njihove tvrtke Fimi media, Ani-Lon i Onida.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 02:17