GLASNOGOVORNIK VLADE:

Potreseni smo, premijer i ministri prekinuli su sastanak i odmah došli na mjesto nesreće

Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu svetog Marka, rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Na šokantan jutrošnji događaj samozapaljenja na Trgu svetog Marka - mjestu i stvarne i simboličke političke moći - osvrnuo se glasnogovornik Vlade Marko Milić.

- Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu svetog Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra. Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora, na mjesto nesreće, kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome - rekao je Milić.

Dodao je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo, kaže, imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina.


Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 16:28